Povratak u elitu

Stolnotenisači Opatije poslije 12 godina opet postali prvoligaši: “Uspjeh koji dokazuje dobar rad s mladima”

Marina Kirigin

Marko Kovačević, Ivo Ganzelja, Alen Šebelja i Lukas Simčić

Marko Kovačević, Ivo Ganzelja, Alen Šebelja i Lukas Simčić

Pokazalo se da je spoj mladosti i iskustva bio ovog puta dobitna kombinacija - rekao je Diego Lipovšek, trener Opatijaca



OPATIJA  Alen Šebelja, Lukas Simčić, Marko Kovačević i Ivo Ganzelja, stolnotenisači Opatije 08, izborili su prvoligaški status. Uspjeh je to opatijskog kolektiva vrijedan pažnje pogotovo što je povratak u elitno društvo osiguran nakon punih 12 godina. Opatijska momčad izborila je promociju nakon kvalifikacija održanih u Dugoj Resi. Na turniru za popunu Prve lige – zapad sudjelovale su ekipe Svete Nedelje, Duge Rese, Maestrala iz Umaga i Opatije 08, a Opatijci su kao trećeplasirani u konačnici uspjeli ući u viši rang natjecanja.


– Na turniru smo bili daleko najmlađa ekipa. U našim redovima igraju 12-godišnji Alen i 13-godišnji Lukas te iskusni igrači koji su se ponovno aktivirali. Nastup na turniru u Dugoj Resi izborili smo zahvaljujući drugom mjestu u Drugoj ligi primorsko-istarsko-goranske regije. Uspjeh ulaska u viši rang prije svega je dokaz kontinuiranog rada s mladima. Osim toga, pokazalo se da je spoj mladosti i iskustva bio ovog puta dobitna kombinacija iako moram naglasiti kako su glavni teret ligaškog natjecanja podnijeli Lukas i Alen. Na kvalifikacijskom turniru Lukas je odigrao i jedan od najbitnijih mečeva protiv igrača Umaga kada je u sedmoj partiji u petom setu pobijedio s 11:9 – rekao je Diego Lipovšek, trener Opatije 08, kluba u kojem danas stolni tenis igra 39 djece do 18 godina.


– Vjerujem da bi berba medalja i u mlađim uzrastima ove godine bila značajna. Međutim, zbog pandemije se završnice prvenstava mlađih uzrasnih kategorija nisu održale. Naše su mlade ekipe u ukupno osam kategorija izborile čak pet ekipnih završnica prvenstva, odnosno plasirale se među osam najboljih u Hrvatskoj. Budu li se te završnice održale, vjerujem da ćemo postići zapažene rezultate. U međuvremenu moramo nastaviti raditi, omogućiti povratak starih igrača, ali i pojačati se u stručnom stožeru – zaključio je Lipovšek.