Roland Garros

Stefanos Tsitsipas nadoknadio dva seta zaostatka protiv Talijana Musettija, francuski veteran izbacio 16. nositelja

Hina

Stefanos Tsitsipas/Foto REUTERS

Stefanos Tsitsipas/Foto REUTERS

Mladi, 20-godišnji talijanski igrač je briljantno odradio uvodna dva seta, no u istom ritmu nije mogao odraditi još jednu dionicu koja bi mu donijela veliko slavlje



PARIZ Na rubu ispadanja bio je grčki tenisač Stefanos Tsitsipas na samom startu ovogodišnjeg Roland Garrosa. Prošlogodišnji finalist je gubio 0-2 u setovima protiv Talijana Lorenza Musettija, ali je na kraju ipak prošao dalje.


Nakon tri sata i 33 minute igre Tsitsipas je pobijedio 5-7, 4-6, 6-2, 6-3, 6-2 te je treći put u karijeri slavio u meču gdje je bio u zaostatku za dva seta. Mladi, 20-godišnji talijanski igrač je briljantno odradio uvodna dva seta, no u istom ritmu nije mogao odraditi još jednu dionicu koja bi mu donijela veliko slavlje.


Tsitsipas, inače četvrti nositelj, potpuno je dominirao od početka trećeg seta do samoga kraja i izbjegao rano ispadanje s drugog po redu Grand Slam turnira u godini. Inače, vrijedi spomenuti kako je Musetti i prošle godine bio blizu velike pobjede na pariškoj zemlji. Vodio je 2-0 u setovima protiv Novaka Đokovića, ali je na kraju također izgubio.




Inače, u prošlogodišnjem finalu je, pak, Tsitsipas imao 2-0 u setovima protiv Đokovića, ali je na kraju srpski tenisač bio pobjednik te ove godine brani titulu.


– Znao sam koliko dobar može biti Musetti i to je pokazao u uvodna dva seta. Kada gubite 0-2 na Grand Slamu nije baš da ste uvjereni kako možete preokrenuti. Nisam ni ja ovaj put. Jednostavno sam od tada odlučio igrati što bolje poen za poenom i stvari su se počele okretati na moju stranu, rekao je Grk.


Inače, do dugo u noć je trajao još jedan meč u Roland Garrosu u kojem je iskusni domaći adut, 37-godišnji Gilles Simon, koji je dobio pozivnicu organizatora, u pet setova svladao 16. nositelja Španjolca Pabla Carrena Bustu sa 6-4, 6-4, 4-6, 1-6, 6-4.