Taekwondo

Srebro za Marinu Sumić

Hina

Sumić je drugim mjestom osvojila šest bodova u borbi za plasman na olimpijske igre u Rio de Janeiru 2016, isto kao i Petra Matijašević koja je do srebra u kategoriji do 67 kilograma stigla prvog dana natjecanja.ZAGREB Hrvatska reprezentativka i članica zagrebačkog Metalca Marina Sumić osvojila je srebrno odličje na G1 taekwondo turniru u ukrajinskom Harkovu u kategoriji do 62 kilograma.


Sumić je kao svjetska i europska doprvakinja bila nositeljica, samim time i slobodna u prvom kolu.


U drugom je slavila protiv odlične Njemice Anne Lene Froemming sa 4-3, a u finalu je izgubila od Francuskinje Magde Wiet Henin rezultatom 0-1.
Sumić je drugim mjestom osvojila šest bodova u borbi za plasman na olimpijske igre u Rio de Janeiru 2016, isto kao i Petra Matijašević koja je do srebra u kategoriji do 67 kilograma stigla prvog dana natjecanja.


Članica splitskog Marjana je u prvom kolu pobijedila predstavnicu Ukrajine rezultatom 9-6, a nakon toga i favoriziranu Faridu Azizovu iz Azerbajdžana identičnim rezultatom 9-6.


U finalu je 26-godišnju Splićanku tek na zlatni bod pobijedila Njemica Gulec nakon što je u regularnom dijelu borbe rezultat bio neriješen 6-6.