Sve po starom

Sponzorski odnos s Novakom preispitat će samo jedna tvrtka, ostale ostaju uz njega, a neke su mu pružile podršku

Portal Novi list

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Američki Forbes tvrdi da Đoković nema razloga za brigu



RIJEKA Neki mediji su na krilima euforičnih, uglavnom zapadnoeuropskih i australskih medija, koji su utrkivali u tome tko će se više nasladiti Đokovićevom deportacijom, objavili informaciju kako će Novaku nakon skandala uoči Australian Opena leđa okrenuti i brojni sponzori. Nisu vodili računa o tome da između ostaloga ponekad i uvjetno rečeno negativna promidžba može biti itekako efikasna. Ugledni američki Forbes tako donosi popis brojnih Đokovićevih sponzora i napominju kako je doslovce samo jedan donio odluku o preispitivanju svojeg poslovnog odnosa s Novakom nakon što se javno saznalo da nije cijepljen.


Vidi slučaja riječ je o – francuskoj tvrti – Lacoste. Većina preostali sponzora nije se uopće oglašavala oko ovog slučaja, a dva su vrlo jasno poručio da im Đokovićev status kada je u pitanju cijepljenje protiv Covida 19 uopće nije važan.


 Odluka Raiffeisen Banke o suradnji donijeta je puno prije aktualnog izvještavanja o Novaku Đokoviću i njegovom statusu cijepljenja protiv Covida-19 ili njegovog učešća na Australian Openu – rekli su iz banke sa sjedištem u Austriji.




Javio se i švicarski proizvođač satova Hubolt čije je Novak zaštitno lice.


– Ne možemo komentirati niti jednu Novaku osobnu odluku. Hubolt će nastaviti svoju suradnju sa svjetskim tenisačom broj jedan – poručili su iz ove tvrtke.