Australian Open

Španjolska tenisačica pozitivna iako je bila u izolaciji uoči Australian Opena, ne osjeća se dobro…

Hina

Paula Badosa Gibert, 67. na pojedinačnoj WTA ljestvici, objavila je u četvrtak da je dobila pozitivan rezultat na testiranju na prisutnost novog koronavirusaMELBOURNE Španjolska tenisačica Paula Badosa Gibert, 67. na pojedinačnoj WTA ljestvici, objavila je u četvrtak da je dobila pozitivan rezultat na testiranju na prisutnost novog koronavirusa, iako je bila u izolaciji uoči Australian Opena.


Ona je prva igračica kojoj je potvrđen pozitivan test. Lokalne vlasti su objavile da je još četvero sudionika Australian Opena bilo pozitivno, ali organizatori prvog Grand Slam turnira u sezoni su odbacili te nalaze, navodeći da se radilo o virusnim tragovima kod osoba koje su preboljele Covid-19.


“Danas sam dobila pozitivan nalaz testiranja na Covid-19. Ne osjećam se dobro, imam neke simptome, ali ću se pokušati oporaviti što je prije moguće. Odvedena sam u zdravstveni hotel gdje ću biti pod nadzorom i u samoizolaciji”, objavila je na Twitteru 23-godišnja španjolska tenisačica, nekadašnja juniorska pobjednica Roland Garrosa.
Prema lokalnim protuepidemijskim mjerama igračice i igrači koji će igrati na Australian Openu, morali su doći do 15. siječnja u Australiju te provesti dva tjedna u izolaciji, uz dopuštenje da pet sati dnevno provedu izvan hotelske sobe i treniraju na terenima u Melbourne Parku.


No, 72 tenisačica i tenisača nemaju ni to pravo te moraju cijelo vrijeme boraviti u svojim hotelskim sobama, jer su u Melbourne doputovali letovima na kojima je bilo osoba pozitivnih na koronavirus.