SP u motociklizmu

Španjolcu Raulu Fernandezu i Talijanu Dennisu Foggiji VN San Marina u motociklizmu

Hina

Raul Fernandez na čelu kolone/Foto REUTERS

Raul Fernandez na čelu kolone/Foto REUTERS

Kao i u Aragonu prošli tjedan, dvadesetogodišnji Fernandez, drugi u ukupnom poretku, je bio brži od GardneraSAN MARINO  Španjolac Raul Fernandez pobijedio je u kategoriji Moto2 na VN San Marina, 14. etapi svjetskog prvenstva, a drugo je mjesto zauzeo ispred Australca Remyja Gardnera koji je i dalje vodeći i ukupnom poretku, dok je pobjedu u Moto3 odnio Talijan Dennis Foggia.


Kao i u Aragonu prošli tjedan, dvadesetogodišnji Fernandez, drugi u ukupnom poretku, je bio brži od Gardnera. To mu je šesta pobjeda u prvoj sezoni u Moto2. Zaostaje 34 boda za svojim momčadskim kolegom Gardnerom četiri utrke prije kraja prvenstva. Obojica će sljedeće godine voziti u MotoGP u momčadi KTM-Tech3.


Foggia (Honda) je pobijedio u moto3 i to mu je peta pobjeda u karijeri i četvrta ove sezone koja mu je donijela skok na drugo mjesto u ukupnom poretku.
Iza Foggie, koji je iskoristio pad Romana Fenatija, našli su se njegovi sunarodnjaci Niccolo Antonelli (KTM) i kao treći Andrea Migno (Honda).


Iako je zauzeo sedmo mjesto Španjolac Pedro Acosta (KTM) je zadržao vodeću poziciju sa 210 bodova, 42 više od Foggie i Španjolca Sergia Garcie koji su na drugom i trećem mjestu (168 bodova).