Streljaštvo

Snježana Pejčić četvrta na finalu Svjetskog kupa u kineskom Putianu

Hina

Snježana Pejčić/Foto Arhiva NL

Snježana Pejčić/Foto Arhiva NL



PUTIAN Hrvatska olimpijka i najbolja streljašica Snježana Pejčić osvojila je četvrto mjesto na jutrošnjem finalu Svjetskog kupa u kineskom Putianu, u gađanju malokalibarskom puškom, disciplina trostav, dok je na najvišem mjestu pobjedničkog postolja završila Britanka Seonaid McIntosh.


Riječanka je u finalno nadmetanje ušla sa šestim rezultatom (1.162 kruga) kvalifikacija, u kojima je najbolja bila Slovenka Živa Dvoršak (1.172 kruga).


U finalnom natjecanju Pejčić je nakon serija u klečećem i ležećem položaju bila tek sedam od osam natjecateljica, ali je u prve dvije serije stojećeg stava ušla u borbu za postolje probivši se do trećeg mjesta. U eliminacijskom dijelu, kad je nakon svakog sljedećeg ispucanog metka ispadala najlošije plasirana u tom trenutku, Pejčić je loše otpucala u trećoj seriji (8,8 kruga) i tako izgubila priliku da se nađe na pobjedničkom postolju.




Za 23-godišnju Seonaid McIntosh ovo je bila druga pobjeda u natjecanjima Svjetskog kupa, a prvi put je slavila ove godine u Rio de Janeiru. Drugo mjesto u Putianu osvojila je Kineskinja Ruijiao Pei, a treća je bila Švicarka Nina Christen.


Osim Snježane Pejčić, na završnom natjecanju Svjetskog kupa u Putianu, gdje se natječu samo najboljih 14 po plasmanu Svjetskog kupa iz ove godine, trojica osvajača medalja s posljednjeg Svjetskog prvenstva iz 2018. i branitelji naslova s posljednjeg finala SK-a iz 2017. nastupit će i Miran Maričić, osvajač brončanog odličja sa SP-a u gađanju zračnom puškom. Uz njega je trebao nastupiti i Petar Gorša, ali je odustao od natjecanja.


Natjecanje u gađanju zračnom puškom na rasporedu je u četvrtak, rano ujutro po srednjoeuropskom vremenu.