Sankcije

Slovenski teniski sudac suspendiran na deset godina zbog manipuliranja podacima kako bi olakšao klađenje

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Ducmanu je zabranjeno suditi ili prisustvovati bilo kojem teniskom događaju koji su odobrili ili sankcionirali članovi ITIA-e: ATP, ITF, WTA, Australian Open, Roland Garros, Wimbledon i US Open ili bilo koji nacionalni savez



LONDON Slovenski teniski sudac Marko Ducman suspendiran je na 10 godina zbog klađenja na mečeve i manipuliranja podacima, objavila je u četvrtak Međunarodna agencija za integritet tenisa (ITIA).


Ducman, koji je sudio na turnirima serija ITF, ATP i WTA, u potpunosti je surađivao s istragom ITIA-e i prihvatio dogovorenu kaznu, odričući se prava na saslušanje pred neovisnim službenikom za saslušanje protiv korupcije.


“Ducman je priznao četiri prekršaja, uključujući klađenje i manipuliranje podacima s mečeva na kojima je sudio kako bi olakšao klađenje,” stoji u priopćenju ITIA.




Također je kažnjen i sa 75.000 dolara, uz uvjetnu kaznu od 56.250 dolara.


“Tijekom suspenzije, Ducmanu je zabranjeno suditi ili prisustvovati bilo kojem teniskom događaju koji su odobrili ili sankcionirali članovi ITIA-e: ATP, ITF, WTA, Australian Open, Roland Garros, Wimbledon i US Open ili bilo koji nacionalni savez,” dodaje se.