Tradicionalni turnir

Slovenci Davor Janžič i Dejan Tonejc obranili naslov pobjednika 25. izdanje Boća Open Klana

Valentina Prokić

Najuspješniji boćarski parovi 25. izdanja

Najuspješniji boćarski parovi 25. izdanja

U finalu su pobijedili mlade hrvatske reprezentativce Karla Šabana i Duju Pirića 9:7



KLANA  Iskusni slovenski boćari Davor Janžič i Dejan Tonejc pobjednici su 25. izdanja tradicionalnog boćarskog turnira »Boće Open Klana 2022.« u organizaciji Boćarskog kluba Sv. Rok Klana. Janžič i Tonejc koji su osvojili i prošlo izdanje turnira, održano prije dvije godine, u finalu su pobijedili mlade hrvatske reprezentativce Karla Šabana i Duju Pirića 9:7. Šaban i Pirić su vodili cijeli susret, no u samoj završnici su promašili balina za spas, nakon čega ga je Janžič pogodio te su on i Tonejc preokrenuli s 5:7 na konačnih 9:7.


– Malo smo lošije valjali u zadnjoj butadi i to nam se osvetilo. Duje je išao pucati balina za spas, promašio je, a Janžič je pogodio. No, bez obzira na poraz sretni smo i zadovoljni što smo došli do finala – rekao je Karlo Šaban.


Slovenke Ana Pevec i Tadeja Petrič pobjednice su ženskog dijela turnira na kojem je sudjelovalo sedam parova. Pevec i Petrič su u finalnom dvoboju nadigrale Helenu Ludvik i Samantu Abram (13:3). Treće mjesto pripalo je Dolores Vlaše i Valentini Šimac, koje su u valjanju bile bolje od Ljiljane Franić i Anite Superine.




Najuspješniji juniori među 12 parova su Žarko Jerčinović i Filip Klarić. Jerčinović i Klarić su u finalu pobijedili Ivana Načinovića i Lovru Šipeka 7:6. Treći su bili istarski juniori Martn Štihović i Filip Popović, koji su u dvoboju za broncu bili bolji od Luke Tomića i Luke Tusa 10:3.


Nagrade najuspješnijim parovima u sve tri kategorije podijelili su načelnica Općine Klana Željka Šarčević Grgić, predsjednik Općinskog vijeća Dušan Štemberger, predsjednik Sv. Roka Klana Herman Sušik i dopredsjednik Boćarskog saveza PGŽ Ivan Sušanj.