Osam milijuna kuna klubovima

SKUPŠTINA RSS-a Prihvaćen prijedlog raspodjele novca, Koljanin najavio borbu za veća gradska izdvajanja klubovima

Igor Duvnjak

Dorotea Pešić Bukovac/Foto Arhiva NL

Dorotea Pešić Bukovac/Foto Arhiva NL

U Skupštinu je jednoglasno izabran i Marinko Koljanin, dopredsjednik Orijenta 1919. Koljanin je poručio kako se raduje uspjesima svih sportova, ne samo nogometa, a istaknuo je da će se, uz poruku kako je ključ svega što je ipak ostalo 8 milijuna kuna sredstava namijenjenih riječkom sportu, kao nezavisni vijećnik u Gradskom vijeću boriti kako bi dogodine sredstva iznosila dvanaest milijuna kuna te bi onda bilo lakše i riječkom sportu i RRS-u.



RIJEKA Riječki sport u ovoj godini može računati na financijsku potporu od osam milijuna kuna – to je osnovna vijest s osme sjednice Skupštine Riječkog sportskog saveza, održane u prostorijama RSS-a u Verdijevoj ulici. Skupštini, koju je vodila čelnica Riječkog sportskog saveza Dorotea Pešić Bukovac, bilo je nazočno 35 od 44 skupštinara i sve su odluke, tako i one oko raspodjele financijskih sredstava, donesene jednoglasno kada se raspravljalo o detaljnom planu raspodjele financijskih sredstava unutar programa javnih potreba u sportu Grada Rijeke za ovu 2020. godinu. Pogledom na predloženu i prihvaćenu raspodjelu novčanih potpora koju će Grad Rijeka dati u ovoj godini sportskim udrugama, vidljivo je da po 200.000 kuna ide za HAOK Rijeka CO, MOK Rijeka, RK Zamet, VK Primorje Erste banka i ŽRK Zamet.


U Skupštinu je jednoglasno izabran i Marinko Koljanin, dopredsjednik Orijenta 1919. Njegov izbor nagrađen je pljeskom. Koljanin je poručio kako se raduje uspjesima svih sportova, ne samo nogometa, a istaknuo je da će se, uz poruku kako je ključ svega što je ipak ostalo 8 milijuna kuna sredstava namijenjenih riječkom sportu, kao nezavisni vijećnik u Gradskom vijeću boriti kako bi dogodine sredstva iznosila dvanaest milijuna kuna te bi onda bilo lakše i riječkom sportu i RRS-u.


OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU