Zeleno svjetlo jurilicama

Sjajne vijesti za ljubitelje Formule 1, poznato je gdje će uskoro sigurno zabrujati bolidi

Hina

u kratkim crtama

  • Postoje planovi da prva utrka bude ona u Austriji na stazi Spielberg 5. srpnja

Prve utrke u novoj sezoni vozit će se bez publike/Foto REUTERS

Prve utrke u novoj sezoni vozit će se bez publike/Foto REUTERS

Wallonski Ministar-predsjednik Elio Di Rupo je izjavio da se utrka Formule 1 na Spa Francochamp "može održati bez gledatelja kao i svi popratni događaji koji joj prethode" 


BRUXELLES  VN Belgije moći će se održati bez gedatelja 30. kolovoza na stazi Spa-Francorchamps, iako je u toj zemlji zbog pandemije koronavirusa na snazi zabrana održavanja velikih događaja do 31. kolovoza, objavile su u petak lokalne vlasti.


Wallonski Ministar-predsjednik Elio Di Rupo je izjavio da se utrka Formule 1 na Spa Francochamp “može održati bez gledatelja kao i svi popratni događaji koji joj prethode”.
Ta mjera dolazi u obzir “samo ako se poštuju mjere distance među ljudima kao i higijenske i sanitarne mjere”.


Pandemija koronavirusa je ozbiljno poremetila cijelu sezonu Formule 1 koja je trebala krenuti 15. ožujka


Sada kada su belgijske vlasti dale zeleno svjetlo, Spa Grand Prix, organizator utrke, planira pregovarati s Liberty Media koji je zadužen za globalnu promociju F1 kako bi se pokrio financijski gubitak uzrokovan odsustvom gledatelja. Naime, kako javlja agencija Belga, prodano je gotovo 165.000 ulaznica za ovu utrku.


Iako još ni jedan datum službeno nije objavljen kao datum nastavka sezone Formule 1, postoje planovi da prva utrka bude ona u Austriji na stazi Spielberg 5. srpnja, također bez gledatelja.


Pandemija koronavirusa je ozbiljno poremetila cijelu sezonu Formule 1 koja je trebala krenuti 15. ožujka. Prvih deset utrka je otkazano (VN Australije, VN Monaca i VN Francuske) ili odgođeno do daljnjega (Bahrain, Kina, Vijetnam, Nizozemska, Španjolska, Azerbajdžani Kanada).