Vrhunski rezultat

Sjajna Jamajčanka istrčala treći najbolji rezultat svih vremena na 200 metara

Hina

Shericka Jackson/Foto REUTERS

Shericka Jackson/Foto REUTERS

Iskreno, šokirana sam, nisam očekivala da ću ići tako brzo, znala sam da imam to u nogama, ali da tako brzo trčim... - izjavila je Shericka Jackson



KINGSTON  Jamajčanka Shericka Jackson ostvarila je  u nedjelju u Kingstonu na atletskom prvenstvu Jamajke treći najbolji rezultata svih vremena 21.55 sekundi na 200 m .


Jackson je pobijedila i na 100 m u petak, ali nije krila iznenađenje kada je na semaforu vidjela svoje vrijeme, potvrđeno odsustvom vjetra.


“Iskreno, šokirana sam, nisam očekivala da ću ići tako brzo, znala sam da imam to u nogama, ali da tako brzo trčim… Samo sam zahvalna”, rekla je.




Samo pokojna Florence Griffith-Joyner, čiji svjetski rekord 21.34 stoji od 1988. godine, i Elaine Thompson-Herah, koja je prošle godine na Olimpijskim igrama u Tokiju trčala za 21.53 sekunde, bile su brže od nje.


Jamačanska 28-godišnja sprinterica srušila je svoj osobni najbolji rezultat od 26.100, kao i najbolji rezultata sezone na 200 m od 21,77 sekundi koju je nekoliko sati ranije postigla Amerikanka Abby Steiner u Eugeneu (Oregon) na američkom državnom prvenstvu.


Iza Jackson su ostale olimpijska pobjednica Thompson-Herah (22.05) i Shelly-Ann Fraser-Pryce (22.14).