VK Jadran

Sjajan uspjeh riječkih veslača: Osvojili zlato na koje čekaju 40 godina!

Portal Novi list

Uspješni veslači VK Jadran

Uspješni veslači VK Jadran

Osvojeno je ukupno 6 zlatnih medalja, 4 srebrne i 4 brončane medalje. Svakako je za istaknuti zlato osmerca koje se u klubu čeka već 40 godina



Na proteklom Hrvatskom veslačkom prvenstvu za kadete, juniore, seniore i veterane 2021. održanom u Zagrebu od 15. do 19. rujna Veslački klub Jadran Rijeka zauzeo je ukupno 5. mjesto (od 27 klubova) što je duplo bolji rezultat od prošle godine i veliki skok za Klub.


Osvojeni su pehari u juniorskoj B kategoriji i za kedete A. Osvojeno je ukupno 6 zlatnih medalja, 4 srebrne i 4 brončane medalje. Svakako je za istaknuti zlato osmerca koje se u klubu čeka već 40 godina.


Projekt Find your flow! ROW!


Osim uspjeha na državnom prvenstvu VK Jadran trenutno provodi projekt Find your flow! ROW!. Projekt je namijenjen djeci u dobi od 11 do 15 godina.




Cilj je motivirati ih prvenstveno na uključivanje u sport, a potom i popularizirati veslanje kao iznimno atraktivan, težak i zanimljiv sport.



Projekt je besplatan za sve sudionike te uključuje 4 treninga kroz 4 tjedna kako bi se svaki sudionik upoznao s veslačkim treninzima i radom kluba općenito.


Projekt je sufinanciran sredstvima Ministarstva turizma i sporta, Grada Rijeke i Primorsko – goranske županije.


Pribavili novi čamac


“Uz pomoć našeg truda i njihove financijske injekcije pribavili smo djeci i svim članovima Kluba novi GIG čamac kojeg smo tradicionalno blagoslovili i imenovali.


Kuma našem novom čamcu “Levantu” bila je zamjenica gradonačelnika Grada Rijeke gđa. Sandra Krpan.


Želja za kontinuiranim napretkom, rastom i razvojem Kluba ogromna je, stoga pomalo ali sigurno možemo reći da unaprjeđujemo Klub iz dana u dan, što se na kraju vidi po uspjesima Kluba i osmjehu veslačica i veslača”, poručuju iz VK Jadran.