Dom sportova

Sinkronizirano klizanje: Amerikanke najbolje, a Zagrebačke pahuljice pete

Hina

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Velikim slavljem američke ekipe Skyliners u Ledenoj dvorani zagrebačkog Doma sportova završen je 16. Trofej Zagrebačkih pahuljica, međunarodno natjecanje u sinkroniziranom klizanju



ZAGREB Velikim slavljem američke ekipe Skyliners u Ledenoj dvorani zagrebačkog Doma sportova završen je 16. Trofej Zagrebačkih pahuljica, međunarodno natjecanje u sinkroniziranom klizanju.


Amerikanke su prije godinu dana na istom mjestu bile srebrne, no ovaj put bile su nedodirljive oduševivši više od 3.000 gledatelja u Ledenoj dvorani. Zlato su osvojile s čak 210,89 bodova i iza sebe ostavile sunarodnjakinje iz Adrian Collegea (184,24), dok su brončane Čehinje Team Darlings (149,94).


Hrvatske seniorke, ekipa Zagrebačke pahuljice, natjecanje su završile na petom mjestu sa 100,17 bodova.




“Izrazito smo zadovoljni nastupima svih naših ekipa. Ponosna sam, sretna i zadovoljna. Cilj za ovaj dio sezone bio je pokazati dobar umjetnički dojam, što smo uspjele u oba dana natjecanja. Cure su bile pomalo i nervozne, priznale su to kasnije, ali publika i atmosfera u dvorani bila je nevjerojatna i to je pomoglo da djevojke uživaju na ledu. Najzahtjevnije elemente, akrobatiku, spirale, dizanja, izvele su savršeno. Nažalost, u križanjima, u elementima gdje su bitni koncentracija, brzina i točnost, tu smo imali grešaka. No, to je motivacija za nastavak treniranja. Za tri tjedna čeka nas novo međunarodno natjecanje, Spring Cup u Milanu, a početkom ožujka juniorke imaju Svjetsko prvenstvo u Engleskoj, a seniorke početkom travnja u Americi”, komentirala je nakon natjecanja glavna trenerica Zagrebačkih pahuljica Ozana Miljković.


Juniorsko zlato otišlo je u Finsku, ekipi Fintastic koja je slavila sa 198,29 bodova, ispred dvije američke ekipe, srebrnog Lexettesa i brončanog Team Imagea. Juniorke Zagrebačkih pahuljica su desete, dok je domaći tim u konkurenciji mješovitog godišta (Mixed Age) završio kao šesti. Najbolji program izvela je mlađejuniorska ekipa finskog Novettesa. Gledatelje je oduševio i nastup veteranske ekipe iz daleke Australije, koja je potvrdila da za ovu najmlađu klizačku granu godine nisu važne. Novi veliki susret zagrebački Dom sportova i sinkronizirano klizanje imaju za godinu dana, kada će Hrvatska od 8. do 10. travnja 2021. godine, po treći put ugostiti Svjetsko seniorsko prvenstvo.