WTA turnir

Simona Halep otkazala nastup u Palermu i zahvalila se naporima talijanskih organizatora

Hina

Simona Halep/Foto REUTERS

Simona Halep/Foto REUTERS

Još jučer smo bili optimistični jer smo informirali Halep i jezin tim kako profesionalni sportaši ne moraju u karantenu", izjavio je direktor turnira u PalermuPALERMO  Trenutačno druga tenisačica svijeta, Rumunjka Simona Halep otkazala je nastup na WTA turniru u Palermu kojim će se za osam dana nastaviti teniska sezona prekinuta još početkom ožujka zbog izbijanja pandemije koronavirusa.


“S obzirom na porast broja zaraženih virusom COVID-19 u Rumunjskoj i moja strahovanja vezana za međunarodni zračni promet u ovo doba, odlučila sam ne nastupiti u Palermu. Zahvaljujem direktoru turnira i talijanskom ministarstvu zdravstva za svim napiorima koje su čilini za mene i želim turniru uspješan tjedan”, objavila je Halep.


Italija je u petak objavila kako uvodi obaveznu dvotjednu karantenu za sve osobe koje dolaze iz Rumunjske i Bugarske, ali direktor turnir Oliviero Palma izjavio je kako se to ne odnosi na profesionalne sportaše.
“S velikom gorčinom smo primili obavijest druge igračice svijeta kako neće nastupiti na našem turniru. Još jučer smo bili optimistični jer smo informirali Halep i jezin tim kako profesionalni sportaši ne moraju u karantenu”, izjavio je direktor turnira u Palermu.


Prema pravilima WTA, sve igračice će se testirati na koronavirus prije dolaska u Palermo, ponovno po dolasku u Palermo te potom svaka četiri dana.