SP u motociklizmu

Šesterostruki svjetski prvak u klasi MotoGP mora na operaciju šake nakon sudara na VN Portugala

Hina

Trenutak sudara u kojem je stradao Marc Marquez/Foto REUTERS

Trenutak sudara u kojem je stradao Marc Marquez/Foto REUTERS

"Po povratku u Španjolsku Marcu Marquezu je dijagnosticiran lom prve metakarpalne kosti u palcu desne šake", priopćila je HondaBARCELONA  Šesterostruki svjetski prvak u najjačoj motociklističkoj klasi MotoGP, Španjolac Marc Marquez (Repsol Honda), bit će prisiljen propustiti drugu utrku u novoj sezoni, nakon što je ozlijeđen u sudaru tijekom nedjeljne Velike nagrade Portugala, priopćili su iz njegove momčadi.


Marquez je imao najbolju startnu poziciju, ali je u početnim krugovima pao na četvrto mjesto te je u pokušaju pretjecanja sunarodnjaka Jorgea Martina (Pramac Racing Ducati) okrznuo njegov motor, izgubio kontrolu i u padu se zabio u Portugalca Miguela Oliveiru (RNF Racing Aprilia).


Obojica su morali odustati, a Marquez se poslije utrke ispričao za neodgovoran potez i prihvatio izrečenu kaznu od dva “duža kruga”, koju će morati odraditi na svojoj sljedećoj utrci.
To je trebala biti utrka za Velika nagradu Argentine, koja je na rasporedu 2. travnja, ali Marquez će propustiti to natjecanje zbog ozljede.


“Po povratku u Španjolsku Marcu Marquezu je dijagnosticiran lom prve metakarpalne kosti u palcu desne šake”, priopćila je u ponedjeljak Honda.


U priopćenju je navedeno da će Marquez spomenuti lom morati sanirati operativnim zahvatom, zbog čega će propustiti utrku na autodromu Termas de Rio Hondo.