Formula 1

Senzacija u Monzi, Pierre Gasly pobjednik utrke za Veliku nagradu Italije, Hamiltona skupo stajala glupost u boksu

Hina

Pierre Gasly/REUTERS

Pierre Gasly/REUTERS

McLaren Španjolca Carlosa Sainza završio je kao drugi, a treći je bio Kanađanin Lance Stroll (Racing Point), dok je Finac Valteri Bottas u Mercedesu bio peti



MONZA Francuski vozač Pierre Gasly, koji vozi za malu talijansku momčad Alpha Tauri, senzacionalni je pobjednik F1 VN Italije, osme utrke sezone vožene na čuvenoj stazi Monza.


Gasly (24) je postao prvi Francuz s pobjedom na F1 utrci još od 1996. godine i Oliviera Panisa, a momčad Alpha Tauri se nekad zvala Scuderia Toro Rosso, da bi ove godine promijenila ime kada ju je momčad kupio Red Bull.


Presudni trenutak utrke zbio se u 26. krugu kada je pri velikoj brzini Charlesa Leclerca (Ferrari) silovito udario u ogradu, a utrka je prekinuta, pa je na stazu izašao sigurnosni automobil. Lewis Hamilton (Mercedes) je do tog trenutka suvereno vodio u utrci, ali potom čini glupost i ulazi u boks, na što nije imao pravo, pa je kažnjen s 10 sekundi penalizacije. Zbog toga je Britanac pao skroz na začelje poretka, a dokraja utrke se uspio probiti na sedmo mjesto.




McLaren Španjolca Carlosa Sainza završio je kao drugi, a treći je bio Kanađanin Lance Stroll (Racing Point), dok je Finac Valteri Bottas u Mercedesu bio peti. U utrci su odustali i Verstappen i Vettel.


Naredna utrka je Velika nagrada Toskane u Muggielu.