Okupilo se 120 natjecatelja

Sedam hrvatskih novinara na SP-u novinara skijaša u Kazahstanu

Hina

Barbara Štrbac / Foto Sanjin Strukic/PIXSELL

Barbara Štrbac / Foto Sanjin Strukic/PIXSELL

Hrvatske boje branit će Barbara Štrbac, Milan Vuksan, Branka Malnar, Ana Raić, Rino Gropuzzo, Vladislav Šestan i Luka Šestan



 U kazahstanskom skijaškom centru Shymbulak svečano je otvoreno 69. Svjetsko prvenstvo novinara skijaša na kojem će nastupiti 120 natjecatelja među kojima i sedam hrvatskih novinara.


Hrvatske boje branit će Barbara Štrbac, Milan Vuksan, Branka Malnar, Ana Raić, Rino Gropuzzo, Vladislav Šestan i Luka Šestan.


Prvenstvo traje do 10. ožujka, a održava se u organizaciji Turističke zajednice Kazahstana, Ministarstva turizma grada Almatyja, te skijaškog centra Shymbulak. To skijalište, čije najviše staze dosežu 3.300 metara nadmorske visine, ove godine obilježava 70 godina svog postojanja.




“Već tradicionalno se s ovih natjecanja vraćamo s medaljama, tako da i ove godine imamo razloga za optimizam. Nakon svečanog otvorenja malo nas je uzdrmao potres koji je pogodio grad Almaty i njegovu okolicu. Nadamo se da ćemo u Hrvatsku uskoro poslati ljepše vijesti,” rekla je Ana Raić, predsjednica Sekcije novinara skijaša Hrvatskog novinarskog društva zahvaljujući svim sponzorima i donatorima koji su pomogli nastup hrvatskog tima u Kazahstanu.