Formula 1

Sebastien Vettel upozorava: “Ako se ništa ne promijeni, Formula 1 može nestati”

Hina

Sebastien Vettel/Foto REUTERS

Sebastien Vettel/Foto REUTERS

Sada se vode važni razgovori o tome što se u budućnosti može promijeniti. Ne bude li promjena, nisam optimističan - kaže VettelBERLIN Četverostruki svjetski prvak u formuli 1, njemački vozač Sebastian Vettel razmišlja o budućem zanimanju nakon što završi vozačku karijeru, a nije isključio mogućnost da ostane vezan uz sport u kojem je stekao slavu, a za kojeg je ustvrdio da mu možda prijeti i nestanak, ako se ne uvedu neke promjene.


“Nisam siguran što bi mogao biti pravi izbor. Neću voziti još deset godina. Naravno da razmišljam što nakon Formule 1”, izjavio je 34-godišnji Vettel u razgovoru za dnevnik Neuen Osnabruecker Zeitung iz kojeg je dijelove prenijela njemačka izvještajna agencija dpa.


“Najlakše bi bilo da postanem reporter neke televizije i ostanem u istoj poziciji još nekoliko godina. No, ne vidim se u tome”, rekao je Vettel koji još za sljedeću sezonu ima ugovor s britanskom momčadi Aston Martin.
Ipak, iako se ne vidi kao stručni komentator i televizijski izvjestitelj s utrka formule 1, nije odbacio mogućnost ostanka u svijetu oktanskog cirkusa u nekoj drugoj funkciji, izražavajući interes za borbu protiv klimatskih promjena.


“Formula 1 nije zelena, to nije upitno. No, živimo u vremenu u kojem imamo tehnologiju i mogućnosti učiniti Formulu 1 zelenijom, a da pritom ne izgubimo na spektakularnosti ili na strasti”, izjavio je Vettel i naglasio:


“Sada se vode važni razgovori o tome što se u budućnosti može promijeniti. Ne bude li promjena, nisam optimističan. Ako se ništa ne promijeni, Formula 1 može nestati.”