Sjajna vijest

Sara Kolak vratila se pobjedom: Hrvatska kopljašica slavila u Ostravi

Hina

Sara Kolak, Foto: V. KARUZA

Sara Kolak, Foto: V. KARUZA

Njezinih 64,45 metara je deseti najdalji hitac u ovoj sezoni, a vlasnica šest od prvih deset rezultata je Kineskinja Huihui LyuOlimpijska pobjednica u bacanju koplja 23-godišnja Ludbrežanka Sara Kolak nakon gotovo dvije godine izbivanja vratila se natjecanjima na 58. izdanju mitinga »Zlatna sprinterica« u Ostravi i odmah pobijedila hicem od 64,45 metara.


Kolak je imala četiri ispravna hica, ali samo jednom je prebacila granicu od 60 metara. No, to je bio uvjerljivo najduži hitac natjecanja, koji je Sara izvela u četvrtoj seriji. Njezinih 64,45 metara je deseti najdalji hitac u ovoj sezoni, a vlasnica šest od prvih deset rezultata je Kineskinja Huihui Lyu.


Kolak je za gotovo tri i pol metra nadmašila drugoplasiranu suparnicu i veliku prijateljicu, Slovenku Martinu Ratej koja je u posljednjoj seriji bacila 61,01 metar i tako se probila na drugo mjesto.
Treće mjesto je osvojila Indijka Anu Rani (60,20 m), a četvrta je bila svjetska rekorderka Čehinja Barbora Špotakova (60,01 m).


Sara je posljednji nastup imala na Hanžekovićevom memorijalu krajem kolovoza 2017. godine, a nakon toga je uslijedila operacija lakta, koja ju je od natjecanja odvojila gotovo pune dvije godine. Rezultat kojim je pobijedila u Ostravi njezin je osmi najbolji u karijeri i za 15 centimetara duži od hica koji joj je donio senzacionalnu pobjedu i zlato na Olimpijskim igrama 2016. u Rio de Janeiru.


U Ostravi je u skoku u vis nastupila hrvatska reprezentativka Ana Šimić te s preskočenih 190 cm osvojila šesto mjesto u konkurenciji deset skakačica. Šimić je iz prvog pokušaja preskočila 180, 185 i 190 cm, a potom je imala jedno rušenje na 192 te još dva neuspješna pokušaja na 194 cm.