Memorijal Kamila Skolimowskog

Sara Kolak treća na memorijalu u Chorzowu: “Ovo nije bio dan kakav sam očekivala…”

Sara Kolak

Sara Kolak

Borim se s tehnikom, još uvijek nisam uhvatila ritam svega na čemu radim - kaže atletičarka Kvarnera



RIJEKA Sara Kolak osvojila je treće mjesto u bacanju koplja hicem od 61,25 metara na Memorijalu Kamila Skolimowska, što je održan u Chorzowu. Nije to bio dan atletičarke Kvarnera koja je najbolji hitac bacila u drugoj seriji, u četvrtoj je seriji njezino koplje letjelo do 61,16 metara, u idućem se pokušaju zaustavilo na za nju itekako skromnih 59,16 metara.


– Što se dogodilo? Borim se s tehnikom, još uvijek nisam uhvatila ritam svega na čemu radim. Tijelu treba vremena, a ovo jednostavno nije bio dan kakav sam očekivala. Treba mi se sve poklopiti, znam da hoće – rekla je Sara Kolak.


Pobijedila je Poljakinja Maria Andrejczyk, koja je odmah na otvaranju natjecanja bacila svoj najbolji rezultat sezone od 65,70 metara, kojim je za 4,20 metara popravila dvije godine star rekord mitinga Slovenke Martine Ratej. Drugo mjesto osvojila je Latvijka Lina Muze hicem iz druge serije od 63,19 metara, što je njezin najbolji rezultat ove sezone.
– Cure su stvarno super bacale i svaka im čast na tome – dodala je Sara.




Bilo je ovo treće natjecanje Sare Kolak ove sezone, olimpijska pobjednica iz Rio de Janeira sezonu je otvorila 30. lipnja na Boysen memorijalu u Oslu pobijedivši sa 62,42 metra, prije devet dana njezino je koplje u njemačkom Offenburgu letjelo 26 centimetara dalje (62,68), a pritom je iza sebe ostavila europsku prvakinju iz Berlina 2018. godine i četvrtoplasiranu s prošlogodišnjeg Svjetskoga prvenstva u Dohi, Njemicu Christin Hussong, kao i viceprvakinju Europe, Čehinju Nikolu Ogrodnikovu. Jučer jednostavno nije išlo. Pandemija koronavirusa itekako je prorijedila natjecanja, atletičarka Kvarnera u sebi ima još puno rezerve. Prvu priliku za popravak imat će već sutra kada će u Ostravi nastupiti na mitingu Zlatna sprinterica (18.17 sati) za koji je vežu lijepe uspomene. U Ostravi se, naime, prošle godine natjecanjima vratila u velikom stilu nakon pauze duge 660 dana zbog ozljede lakta, koju je zaradila na Svjetskom prvenstvu u Londonu 2017. godine, te hicem od 64,45 metara ispunila normu za Olimpijske igre u Tokiju.


Sutra će opet bacati u dvorištu svjetske rekorderke Barbore Špotakove koplje koje je ove sezone letjelo do 63,69 metara, a jedna od domaćih uzdanica i Sarinih protivnica bit će i Nikola Ogrodnikova.