Miting u Njemačkoj

Sara Kolak slavila u Offenburgu: “Bilo je dobro, ipak je tu hitac preko 60 metara i pobjeda”

Sara Kolak/Foto REUTERS

Sara Kolak/Foto REUTERS

Polako hvatam ritam, ima tu još jako puno rezerve na kojoj moram poraditi, tijelu treba vremena da uhvati ritam, ali zadovoljna sam jer sam pobijedila - rekla je Kolak



RIJEKA Sara Kolak osvojila je prvo mjesto na mitingu u bacanju koplja u Offenburgu hicem iz pete serije od 62,68 metara. Druga je to ovosezonska pobjeda atletičarke Kvarnera i njezin najbolji rezultat u sezoni što je uslijed pandemije koronavirusa itekako prorijeđena natjecanjima.


– Bilo je dobro, ipak je tu hitac preko 60 metara i pobjeda – rekla je Sara Kolak, koja je na jučerašnjem natjecanju imala dva uspješna pokušaja. Onaj iz treće serije u kojem se njezino koplje zaustavilo na 58,57 metara te pobjednički hitac od 62,68 metara kojim je za 26 centimetara popravila svoj najbolji ovosezonski rezultat s Boysen memorijala u Oslu na kojem je posljednjega dana lipnja otvorila ovu nikad čudniju sezonu.


– Polako hvatam ritam, ima tu još jako puno rezerve na kojoj moram poraditi, tijelu treba vremena da uhvati ritam, ali zadovoljna sam jer sam pobijedila – nastavila je olimpijska pobjednica iz Rio de Janeira 2016. godine, koja je iza sebe ostavila drugoplasiranu Njemicu Christin Hussong, europsku prvakinju iz Berlina 2018. godine te četvrtoplasiranu s prošlogodišnjeg Svjetskoga prvenstva u Dohi, koja je u šestoj seriji koplje bacila 60,91 metara, te trećeplasiranu Čehinju Nikolu Ogrodnikovu, viceprvakinju Europe, koja je sa 60,84 metara u vodstvu bila sve do Sarinog hica iz pete serije.




– Ono što me posebno raduje je da sam konačno imala natjecanje s jakom konkurencijom. Super je napokon vidjeti cure s kojima se natječeš, pravu konkurenciju, pravi miting, puno ljudi. Dobar je to osjećaj, nadam se da će se miting održati i iduće godine i da ću opet na njemu nastupiti.


Sara Kolak iduće bi natjecanje trebala imati 6. rujna kada je na rasporedu Memorijal Kamila Skolimowska u Poljskoj, dva dana kasnije predstoji joj nastup na mitingu Zlatna sprinterica u Ostravi, a sezonu bi trebala zaključiti na Hanžekovićevom memorijalu 15. rujna u Zagrebu. No, zbog pandemije koronavirusa atletski je kalendar i dalje podložan izmjenama i situacija se mijenja iz dana u dan.


– To je plan, vidjet ćemo što će biti. Ono što znam je da sada samo treba stiskati i nastaviti raditi – zaključila je Sara Kolak.