Bacanje koplja

Sara Kolak sedma u finalu SP-a u Dohi

Hina

Sara Kolak / REUTERS

Sara Kolak / REUTERS

Kolak je 62.28 metara bacila u petoj seriji, no u Dohi nije bila na razini svojih mogućnosti jer se i u finale kvalificirala tek kao 11Olimpijska pobjednica u bacanju koplja Sara Kolak zauzela je sedmo mjesto na Svjetskom atletskom prvenstvu u Dohi s hicem od 62.28 metara.


Kolak je 62.28 metara bacila u petoj seriji, no u Dohi nije bila na razini svojih mogućnosti jer se i u finale kvalificirala tek kao 11. Da je Sara bacila najbolji ovosezonski hitac od 66.42 metra, u Dohi bi bila srebrna, no treba istaći da je cijelu prošlu sezonu propustila zbog ozljede.  


Dvadesetčetverogodišnja Ludbrežanka ponovno je loše otvorila natjecanje jer je u prvom hicu bacila 58.22 metra i nakon prve serije je zauzimala sedmo mjesto. U drugom pokušaju Sara je bacila 62.22 metara, što ju je odvelo na petu poziciju, a u trećem 60.93, ali je sa sedmim mjestom ipak osigurala nastup među osam najboljih i tri dodatna pokušaja.  
Četvrti hitac Kolak otišao je previsoko i orekratko (57.09), u petom je Kolak bacila dotad najbolje  – 62.28 metara, no nije napredovala u poretku, a u zadnjem pokušaju Sara je bacila najkraće u Dohi – 56.21.   


Kolak je vlasnica hrvatskog rekorda (68.43), a ove sezone je bacila 66.42 metra. Na prošlom SP-u u Londonu prije dvije godine Sara je bila četvrta.


 Zlato je uzela Australka Kelsey Lee Barber i to u zadnoj seriji, kada je bacila sa 66.56 metara s četvtog mjesta došla do naslova svjetske prvakinje, dok su srebro i bronca pripale Kineskinjama – Shiying Liu (65.88) i Huihui Lyu (65.49) 


Svjetska rekorderka Barbora Špotakova zauzela je tek deveto mjesto sa skromnih 59.87. 


(Hina) xrš yrš