EP u atletici

Sara Kolak ostala bez plasmana u finale EP-a, atletičarka riječkog kluba imala je samo jedan ispravan hitac

Hina

Sara Kolak/Foto REUTERS

Sara Kolak/Foto REUTERS

S hicem od 57,31 metara bila je vodeća nakon prve serije, ali nakon toga ju je prestiglo šest bacačicaMUNCHEN  Olimpijska pobjednica u bacanju koplja iz Rio de Janeira 2016. i hrvatska rekorderka Sara Kolak nije se uspjela kvalificirati za finale ove discipline na Europskom prvenstvu u Munchenu.


Kolak je nastupila u drugoj kvalifikacijskoj skupini i imala samo jedan ispravan hitac (57,31 metara) kojim je bila vodeća nakon prve serije. No, nakon toga ju je prestiglo šest bacačica i tako je 27-godišnjakinja iz Ludbrega ostala bez nastupa u finalu od kojeg ju je dijelilo samo devet centimetara.


Rezultat iz kvalifikacija je za više od 11 metara lošiji od njenog najboljeg rezultata i hrvatskog rekorda (68,43) postignutog prije pet godina, a više od pet metara je podbacila u odnosu na najbolji rezultat u ovoj sezoni (62,62 m).
Samo su dvije kopljašice u kvalifikacijama prebacile kvalifikacijsku normu koja je bila postavljena na 61 metar, a to su bile Litavka Liveta Jasiunaite (61,85) i Grkinja Elina Tzengko (61,28).


Finalno nadmetanje kopljašica na rasporedu je u subotu, 20. kolovoza, od 20.25 sati.