Atletičarka Kvarnera

Sara Kolak iz Poreča poslala poruku uoči olimpijske godine: “Imam velika očekivanja od Tokija”

Zlatko Mateša i Sara Kolak/D. ŠKOMRLJ

Zlatko Mateša i Sara Kolak/D. ŠKOMRLJ

Ova godina je zbog koronavirusa imala manji broj natjecanja pa je to bila prilika da radim na stvarima koje je trebalo još popraviti - rekla je Sara Kolak



RIJEKA Jedna od sudionica Sport festa bila je i Sara Kolak, olimpijska pobjednica u bacanju koplja Kvarnera, koja je s vozačem relija Jurajem Šebaljom i paraolimpijcem Ivanom Katanušićem bila govornica na temu Zeleno i odgovorno prema Tokiju.


– Imam velika očekivanja od Igara u Tokiju, na meni je da se maksimalno trudim i treniram da bih bila bolja nego dosad – rekla je Sara Kolak. – Ova godina je zbog koronavirusa imala manji broj natjecanja pa je to bila prilika da radim na stvarima koje je trebalo još popraviti. Pandemija koronavirusa svima nam je promijenila sezonu, ali ja sam imala sreću pa sam odradila barem nekoliko natjecanja. U sportu ne može uvijek sve funkcionirati onako kako smo zamislili, uvijek ima nekih odstupanja, ali ja sam zadovoljna. Svi smo se prilagodili koliko smo mogli i iskoristili najbolje od sezone – rekla je atletičarka Kvarnera, koja se nalazi na zasluženom odmoru, nakon čega se kroz desetak dana vraća u svoju trening bazu u Oslo i počinje pripreme za iduću sezonu.


Olimpijske igre u Tokiju bit će najzelenije igre u povijesti, čak šest milijuna mobilnih telefona reciklirano je za izradu medalja, 30 posto olimpijske baklje izrađeno je od recikliranog aluminija, 26.000 kreveta u olimpijskom selu napravljeno je od obnovljivih materijala, a struja će se dobivati od obnovljivih izvora energije.




– Vodikova tehnologija mi je dosta nov pojam, ali zvuči itekako zanimljivo i vrlo je pozitivna stvar. Iskreno, ne mogu niti zamisliti tu razinu tehnologije i nama sportašima će trebati vremena da se na nju naviknemo – zaključila je Sara Kolak.