Sandra Perković

Sandra, kraljice! Najbolja hrvatska diskašica ispisala je povijest, osvojila šesto europsko zlato

Portal Novi list

Sandra Perković / Foto Reuters

Sandra Perković / Foto Reuters

Sandra Perković svojila je šesto europsko zlato, što prije njen nije uspjelo nikome ni u kojoj disciplini!



Sandra Perković u Münchenu je osvojila šesti uzastopni naslov europske prvakinje u bacanju diska! Barcelona 2010., Helsinki 2012., Zürich 2014., Amsterdam 2016., Berlin 2018., München 2022.!


U kvalifikacijama je bila najbolja, s hicem od 65,94 metra, ali finale nije dobro otvorila. Imala je prijestup i prvi hitac nije bio ispravan. No, već u drugom pokušaju privremeno je skočila na prvo mjesto hicem od 65,77 metara.


Treći i četvrti pokušaj hrvatske kraljice diska također nije bio ispravan, ali to na koncu nije ništa značilo. Sandra Perković uprla je sve svoje snage i u petom pokušaju bacila 65,77 metara za novo preuzimanje vodstva! Koje se na koncu pokazalo i presudnim!




Ništa nije značilo ni što je i u šestoj seriji napravila prijestup, Njemica Kristin Pudenz ostala je na 67,87 metara iz svoje pete serije, što joj je bio i osobni rekord.


Sandra Perković bila je bolja od nje za osam centimetara i ispisala povijest! Osvojila je šesto europsko zlato, što prije njen nije uspjelo nikome ni u kojoj disciplini!


Sandri Perković u finalu se pridružila još jedna hrvatska atletičarka, Marija Tolj. Orebićanka Marija Tolj bacila je 57,57 metara u prvoj seriji, što joj je bilo dovoljno za osmo mjesto nakon tri serije i nova tri pokušaja.


Neispravan hitac imala je i drugoj i četvrtoj, a u trećoj bacila 55,73. U petoj se popravila i bacila 63,37, za šesto mjesto, gdje je ostala do kraja. U zadnjoj seriji imala je 61,67.