Stroge mjere

Sad je i službeno: Bez dvije doze cjepiva nitko ne može igrati na Australian Openu, pa ni – Nole

Hina

Novak Đoković/Foto REUTERS

Novak Đoković/Foto REUTERS

Prema nedavnim medijskim napisima 65 posto tenisača i 60 posto tenisačica je cijepljenoCANBERRA Australski ministar za useljeništvo Alex Hawke izjavio je srijedu da svi koji žele igrati na Australian Openu morat će biti cijepljeni sa dvije doze cjepiva protiv covida-19.


Time se postavlja pitanje hoće li prvi tenisač svijeta Novak Đoković moći braniti naslov na Grand Slam turniru kojeg je devet puta osvojio.  Đoković još nije otkrio da li je cijepljen te je nedavno izjavio da nije siguran hoće li moći igrati na Australian Openu.


“Ja nemam nikakvu poruku za Đokovića već za sve koji žele posjetiti Australiju, a to je da moraju biti cijepljeni sa dvije doze”, kazao je Hawke.
Iako broj cijepljenih kod tenisača i tenisačica raste, ovakav uvjet za ulazak u zemlju mogao bi dovesti da mnogi propuste Australian Open. Prema nedavnim medijskim napisima 65 posto tenisača i 60 posto tenisačica je cijepljeno, ali osvajač US Opena Rus Daniil Medvjedev i četvrti igrač svijeta Nijemac Alex Zverev skeptični su prema cijepljenju.