Novo-staro-novo

S novim radnim tjednom otvaraju se svi riječki objekti na otvorenom i bazen, ali ima jedan problem…

Ivana Vaupotić

Bazen na Kantridi/Foto Arhiva NL

Bazen na Kantridi/Foto Arhiva NL

Ono što najviše muči korisnike sportskih objekata na otvorenom, ali i pročelnika Ivankovića jest zabrana korištenja zajedničkih prostorija, odnosno svlačionica i tuševa



RIJEKA Svi riječki sportski objekti na otvorenom te bazeni Kantrida od ponedjeljka će opet biti stavljeni na raspolaganje klubovima i sportašima prema rasporedu koji je bio aktualan uoči epidemioloških mjera koje su stupile na snagu krajem studenoga prošle godine sa ciljem spriječavanja širenja zaraze koronavirusom. Što znači da će u ponedjeljak osim sportaša od prve do šeste kategorije u pojedinačnim sportovima te klubova koji se natječu u prvom i drugom rangu natjecanja u seniorskoj konkurenciji na nacionalnoj razini u ekipnim sportovima i klubova koji sudjeluju u najvišem rangu natjecanja u juniorskoj konkurenciji, nakon dvomjesečne pauze ponovno početi trenirati svi sportaši koji treniraju na otvorenom te korisnici bazena Kantrida.


– Još uvijek nismo dobili službeno priopćenje Nacionalnog stožera civilne zaštite s temeljitim objašnjenjem popuštanja mjera, ali smo održali radni sastanak na kojem smo dogovorili da ćemo u ponedjeljak otvoriti sva borilišta na otvorenom na kojima će njihovi korisnici trenirati prema starom rasporedu. U slučaju da u službenom priopćenju Nacionalnog stožera nove epidemiološke mjere nekoga od njih isključuju, morat ćemo postupiti adekvatno tome – rekao je Zdravko Ivanković, pročelnik za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke. – Kako sada stvari stoje, treninzima se mogu vratiti sve kategorije, nema ograničenja kada je dob sportaša u pitanju.


Ono što najviše muči korisnike sportskih objekata na otvorenom, ali i pročelnika Ivankovića jest zabrana korištenja zajedničkih prostorija, odnosno svlačionica i tuševa.




– To bi se moglo pokazati kao velik problem na bazenima Kantrida, što znači da bi tu moglo doći do zastoja od nekoliko dana dok ne nađemo tehničko rješenje jer je malo nezgodno presvlačiti se na tribinama. Tako da ćemo za neke kategorije korisnika bazena Kantrida morati postupno uvoditi termine za trening. Problem bi mogli imati i korisnici igrališta Robert Komen jer to igralište nema natkriveni dio – zaključio je Ivanković.