ATP kup

Rusi svladali Francusku na ATP kupu unatoč porazu Danila Medvjedeva od Uga Humberta

Hina

Danil Medvjedev i Roman Safjulin nakon susreta protiv Edouarda Rogera Vasselina i Fabricea Martina/Foto REUTERS

Danil Medvjedev i Roman Safjulin nakon susreta protiv Edouarda Rogera Vasselina i Fabricea Martina/Foto REUTERS

U skupini C uvjerljivu su premijeru imale Sjedinjene Američke Države koje su s 3:0 pobijedile Kanadu



SYDNEY Na teniskom ATP kupu odigrani su prvi mečevi u skupinama B i C, a svakako je za izdvojiti poraz ruskog tenisača Danila Medvjedeva, drugog igrača na svijetu.


Unatoč njegovom porazu Rusija je ipak svladala Francusku 2-1. U prvom ogledu tog dvoboja Roman Safjulin, 167. tenisač na ATP ljestvici, je svladao Arthura Rinderknecha 2-6, 7-5, 6-3. Nakon toga je uslijedio poraz Medvjedeva, a bolji je od njega bio 35. igrač na svijetu Ugo Humbert sa 6-7(5), 7-5, 7-6(2). U tom je meču Medvjedev imao čak 44 neforsirane pogreške i sedam dvostrukih servis pogrešaka, a zanimljivo je i da je to bio drugi međusobni meč Medvjedeva i Humberta te druga pobjeda Francuza. U premijernom meču je slavio na zemlji Hamburga 2020. godine.


Uslijedio je potom odlučujući meč parova u kojem su Medvjedev i Safjulin sa 6-4, 6-4 svladali Fabricea Martina i Edouarda Roger-Vasselina.




U ovoj skupini B još nastupaju Italija i Australija.


U skupini C uvjerljivu su premijeru imale Sjedinjene Američke Države koje su s 3-0 pobijedile Kanadu.


Prvo je John Isner projurio kraj Braydena Schnura kojeg je svladao 6-1, 6-3, dok je pobjedu Amerikancima osigurao Taylor Fritz slavljem protiv Felixa Auger Aliassimea od 6-7(6), 6-4, 6-4. Za kraj su još Isner i Fritz u paru svladali Auger Aliassimea i Shapovalova 6-4, 6-4.


U ovoj se skupini još natječu Velika Britanija i Njemačka.