ATP Astana

Rus Karen Hačanov treći put ove sezone pobijedio Marina Čilića i zaustavio ga u drugom kolu Astane

Hina

Marin Čilić/Foto REUTERS

Marin Čilić/Foto REUTERS

Iako je Čilić osvojio prvi set sa 6-2, u nastavku dvoboja je hrvatski tenisač triput izgubio servis pa je nakon dva sata i 24 minute 26-godišnji Rus slavio sa 2-6, 6-3, 6-3ASTANA  Ruski tenisač Karen Hačanov (ATP – 18.) po treći put u ovoj sezoni pobijedio je Marina Čilića (ATP – 14.) i tako zaustavio najboljeg hrvatskog tenisača u drugom kolu ATP 500 turnira u Astani.


Iako je Čilić osvojio prvi set sa 6-2, u nastavku dvoboja je hrvatski tenisač triput izgubio servis pa je nakon dva sata i 24 minute 26-godišnji Rus slavio sa 2-6, 6-3, 6-3.


Hačanov je u prvom gemu dvoboja došao do ‘breaka’, ali mu je Čilić odmah uzvratio iskoristivši tek šestu priliku za ‘break’ u tom gemu. No, od 2-2 u prvom setu hrvatski tenisač je nanizao pet gemova i poveo sa 6-2, 1-0.
Hačanov je do novog ‘breaka’ došao u trećem gemu drugog seta i poveo sa 2-1. Za nastavak dvoboja ključnim se pokazao sljedeći gem u kojem je Čilić propustio 0-40 i još jednu prednost. Hačanov mu je još jednom oduzeo servis u zadnjem gemu drugog seta.


Rus je isto ponovio i u četvrtom gemu trećeg seta za vodstvo 3-1. Čilić je imao priliku vratiti se, ali mu je Hačanov u petom gemu na ‘break-loptu’ zabio as. Posljednju priliku za ‘break’ Marin je imao u sedmom gemu, ali ni nju nije uspio realizirati. U devetom gemu je Hačanov završio dvoboj bez izgubljenog poena.


Bio je to njihov šesti međusobni dvoboj, a četvrti ove sezone, u kojem je Hačanov stigao do svoje treće pobjede.


Presudila je realiacija ‘break-lopti’ nakon prvog seta: Čilićeva je bila 0/6, dok je Rus imao 3/6.


Hačanov u četvrtfinalu čeka pobjednika dvoboja između Srbina Novaka Đokovića i Nizozemca Botica van de Zandschulpa.