Presica na Zametu

Rukometaši Zameta (opet) pucaju visoko, Boris Konjuh najavljuje plasman u Ligu za prvaka

Igor Duvnjak

Diana Hajdo, Vedran Devčić, Valter Matošević i Boris Konjuh/S. DRECHSLER

Diana Hajdo, Vedran Devčić, Valter Matošević i Boris Konjuh/S. DRECHSLER

U najavi igramo otvorenih karata, nemamo što skrivati - kaže tim menadžer ZamećanaRIJEKA  Ispred dvorane na Zametu pukla je neka cijev, voda je tekla pa je dovod trebao biti zatvoren te u brojnim okolnim kafićima odjednom nisu mogli spremati jutarnju kavu. Dok je voda tekla oko dvorane, na konferenciji za medije rukometaša Zameta čule su se nade i najave da će i Zamećanima »procuriti«, da će im ove sezone uspjeti toliko željeni proboj u Ligu za prvaka, koja im je proteklih sezona istovremeno bila »tako blizu, a tako daleko«. O tome su okupljenim predstavnicima medija uoči skorašnjeg početka prvenstva i domaće nedjeljne utakmice s Goricom, koja se od 19 sati igra uz izravan TV prijenos, govorili Boris Konjuh, tim menadžer kluba i predsjednik Rukometnog saveza PGŽ-a, Valter Matošević, trener Zamećana, predsjednik kluba Vedran Devčić, dok je vješt i samozatajan moderator bio direktor Zameta Vedran Babić.


I Konjuh i Matošević, kao i Devčić, najavu prvenstva obojali su optimističkim bojama iako su svjesni da utrka neće biti nimalo lagana te da ih već na prvom koraku u nedjelju očekuje visoka prepreka, gosti iz Gorice, koji su proteklih sezona redovno parkirani u gornjem domu Paket 24 Premijer lige. Velikogoričani su filter za prvaka PPD Zagreb, usputna postaja za hrvatskog elitnog predstavnika u Ligi prvaka.


Pojačanje


– Na startu imamo nezgodnog suparnika, goste iz Gorice, kluba koji je u redovnom tijeku natjecanja prošle sezone bio na prvom mjestu – rekao je Boris Konjuh. – Iz te sredine igrači odlaze u PPPD Zagreb, što dovoljno govori. No, mi se nismo nikada predavali te se naravno ne predajemo niti u ovom slučaju. Jasno je i da u nedjelju idemo na pobjedu. Pojačali smo se, najvaće je pojačanje Renato Sulić, došao je igrač velikog kalibra, nakon Matoševića, Načinovića i Džombe, to je ime velike međunarodne vrijednosti. Itekako je dao ruku ovoj momčadi, što se vidi već i na treninzima. Došla su i braća Ljevar iz Kozale te Moreno Car i Liridon Zena iz Crikvenice. Idemo gdje nam je i mjesto, u Ligu za prvaka, u najavi igramo otvorenih karata, nemamo što skrivati. Očekujemo pozitivan rezultat.


Derbi
– Stanje u ekipi uoči starta je dobro. Teško razdoblje je iza nas, jedva čekamo početak prvenstva. Prošle sezone nam je za Ligu za prvaka nedostajao jedan bod, jedan gol, sada se nadamo da ćemo uspjeti ući u tu Ligu četiri – rekao je Valter Matošević. – Gorica je pak u samom vrhu hrvatskog rukometa, sve govori da je ovaj naš susret prvog kola pravi derbi. Vjerujem da ćemo prikazati dobru igru i da ćemo poduzeti sve kako bismo i pobijedili.


I čelnik Zamećana nada se uspješnoj sezoni nakon one prethodne, naprasno prekinute zbog koronavirusa.


– Prošlo je šest i pol mjeseci od naše posljednje utakmice – podsjetio je Vedran Devčić. – Naše visoke ambicije stoje, nadamo se iznimno uspješnoj sezoni. Osim onog sportskog dijela koji je vidljiv, iznimno je važan i organizacijski i financijski dio, koji se ne vidi, a tu je jako bitna i korisna ova suradnja s INA-om. Ona sada ulazi u jubilarnu desetu sezonu. Inicijator joj je bio naš proslavljeni as Mirza Džomba. INA-i hvala, nadam se da ćemo opravdati ovo povjerenje koje nam ukazuje.


 


Desetogodišnja suradnja s INA-om

Prije deset godina započela je suradnja između INA-e i Zameta, nastavit će se i u novoj sezoni. Rezultirala je brojnim uspjesima, stoji u priopćenju, uz konstataciju da su mladi Zametovi igrači postizali respektabilne rezultate, osvajali naslove državnih prvaka te srebrne i brončane medalje na državnim natjecanjima, a brojni su bili članovi mladih reprezentacija. Sustavnim radom u ovoj RINA akademiji ponikli su sadašnji nositelji igre u seniorskoj ekipi Zamećana. Jedan od inicijatora RINA akademije jest proslavljeni as Mirza Džomba, a aktualni treneri u njoj su Marin Mišković, bivši trener prve ekipe Zameta, Mateo Hrvatin, svojevremeni svjetski viceprvak s reprezentacijom Hrvatske te Milan Uzelac, dugogodišnji kapetan Zameta.


– Ova suradnja započela je još 2011. godine – podsjetila je Diana Hajdo, predstavnica INA-e na konferenciji za medije. – Drago nam je što je ova suradnja omogućila brojnim mladim igračima da se razviju u profesionalne rukometaše. Ta će se suradnja i dalje nastaviti, a rukometašima Zameta od sveg srca želimo da ih i dalje krase dobri rezultati.


Nakon toga joj je na dar uručen dres Zameta na kojem su potpisi svih igrača prve momčadi.