Polastica na startu

Rukometaši Zamet u nedjelju protiv Gorice otvaraju novu sezonu uz izravni TV prijenos

Igor Duvnjak

Renato Sulić/Foto Arhiva NL

Renato Sulić/Foto Arhiva NL

Riječani kao »zapete puške« čekaju nedjelju kada im dolazi ugledna Gorica, jedan od najkvalitetnijih sastava u Premijer ligi



RIJEKA Mlada momčad rukometaša Zameta još samo stavlja »finu glazuru« na mukotrpan dosadašnji posao pred početak nove sezone, start utrke za prvenstvene bodove. Dugotrajne pripreme su okončane, nakon onih bazičnih i klasičnog »punjenja akumulatora« momčad trenera Valtera Matoševića odigrala je i niz pripremnih utakmica od kojih su posljednje u nizu nastup na kvalitetnom turniru u Crikvenici te ogled s tradicionalnim rivalima, susjedima iz Karlovca.
Zamećani su sada u periodu odbrojavanja prvenstvenog starta, kao »zapete puške« čekaju nedjelju kada im u zametsku dvoranu dolazi ugledni gost Gorica. Suparnici su već sezonama jedni od najkvalitetnijih u Paket 24 Premijer ligi, prošle su sezone tako redovni tijek natjecanja okončali na prvom mjestu.


Utakmici će svjedočiti i širi krug gledatelja od uobičajenih riječkih rukometnih zanesenjaka, susret koji u nedjelju u Centru Zamet počinje u 19 sati izravno će se prenositi na Planet sportu.
Riječka je momčad inače i ove sezone redizajnirana, tako je uostalom već godinama kada se već poslovično u rubrikama »došli« i »otišli« nađe niz manje ili više poznatih imena. U ovom je slučaju daleko najpoznatije ono Renata Sulića, pivota koji se 2003. godine okitio svjetskim naslovom u Portugalu i koji se ljetos nakon niza zapaženih sezona u inozemstvu vratio u svoj grad i iznova odjenuo dres Zameta. Iz kluba su pak otišle mlade nade: pivot Veron Načinović u Celje, a ljevoruki desni bek Patrik Martinović u ljubljanski Slovan, dok se Sandro Samardžić, desno krilo, otisnuo čak u Finsku. Riječani su osim zvučnog pojačanja, trofejnog Sulića, doveli i tri perspektivna igrača koja se još moraju dokazati, bekovsku braću Fabijana i Leona Ljevara iz Kozale te Matiju Cara iz Mornar-Crikvenice.


Uoči prvenstvenog starta nadareni senjski vanjski igrač Tin Tomljanović ozlijedio je gležanj i njegov je nastup pod znakom pitanja.