Nije idealno

Roger Federer nakon najnovije operacije koljena: “Situacija nije onakva kakvoj sam se nadao, moram ići korak po korak”

Hina

Roger Federer/Foto REUTERS

Roger Federer/Foto REUTERS

Federer je prošle godine imao dvije operacije i trebalo mu je više od godinu dana rehabilitacije, a na teren se vratio u ožujku. Posljednji meč odigrao je u srpnju u Wimbledonu gdje je ispao u četvrtfinaluLONDON  Švicarski tenisač 40-godišnji Roger Federer izjavio je da se dobro oporavlja nakon zadnje operacije koljena.


“Situacija nije onakva kakvoj sam se nadao, ali oporavak i rehabilitacija idu vrlo dobro. Zasada nije bilo problema. Osjećam se snažno i sa uzbuđenjem čekam budućnost. Želio bih se vratiti na teren što je prije moguće. No, ovo je razdoblje u kojem morate ići sporo, korak po korak”, kazao je Federer za Eurosport.


Federer je prošle godine imao dvije operacije i trebalo mu je više od godinu dana rehabilitacije, a na teren se vratio u ožujku. Posljednji meč odigrao je u srpnju u Wimbledonu gdje je ispao u četvrtfinalu.
Federer, koji kao i Rafa Nadal i Novak Đoković ima 20 Grand Slam naslova, misli da je moguće osvojiti kalendarski Grand Slam, sva četiri najveća turnira u istoj godini, čak i nakon što je Đoković nedavno bio na korak do toga, ali je u finalu US Opena izgubio od Rusa Daniila Medvjedeva


“Mislim da je to moguće. Đoković, Nadal i ja smo bili blizu toga. Teško je, ali je moguće. Treba ti snaga, ustrajnost i malo sreće”, rekao je Federer