Prinudni odmor

Rijeka sport zbog blagdana zatvorila gradske dvorane i igrališta, riječki sportaši ostali bez treninga

Ivan Volarić

Dvorana mladosti neće biti otvorena za blagdan/Foto Arhiva NL

Dvorana mladosti neće biti otvorena za blagdan/Foto Arhiva NL

U Hrvatskoj je neradni dan, znamo koji je blagdan i objekti kojima upravlja Rijeka sport neće raditi - kaže Igor Butorac, direktor Rijeka sporta



RIJEKA Današnji državni blagdan, Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, za većinu riječkih sportaša proteći će prisilno – neradno. Gradska tvrtka Rijeka sport odlučila je zatvoriti glavninu sportskih objekata u gradu pod objašnjenjem da je – blagdan!? Radit će samo oni objekti u kojima će se odigrati službeno natjecanje poput pomoćnog igrališta na Kantridi. Ostala igrališta (ili dvorane) na kojima bi klubovi odrađivali svoj redoviti program treninga će danas pod ključ. Blago rečeno – nimalo sportska odluka. Sportašima koji se nalaze usred jesenskog dijela sezona, koji za vikend nastavljaju svoja prvenstva, svaki je dan treninga dragocjen.


– U Hrvatskoj je neradni dan, znamo koji je blagdan i objekti kojima upravlja Rijeka sport neće raditi. Osim ukoliko se održavaju službena natjecanja – objašnjava Igor Butorac, direktor gradske tvrtke Rijeka sport, dodavši kako njegovi zaposlenici imaju pravo na neradni dan kao i svi drugi zaposleni građani.


Doduše, po toj logici danas ne bi trebale raditi ni ostale gradske tvrtke. Zar su vozači Autotroleja manje vrijedni od djelatnika Rijeka sporta?




– Ali, nikada nismo radili na blagdane!


To nije točno, nogometaši Rijeke su, primjerice, desetljećima trenirali na Kantridi za blagdane. Sportaši imaju svoje uhodane procese treninga, koji ne ovise o kalendaru neradnih dana. Posebno kada padaju usred natjecateljske sezone.


– Otkad sam na čelu Rijeka sporta, dakle u protekle dvije godine, na blagdane nismo radili – zaključio je prvi čovjek Rijeka sporta, kojemu se nije lako nositi s naslijeđenom problematikom velikih izdataka za održavanje (krediti, režije…), nerentabilnih objekata i sve manjih prihoda iz gradskog proračuna. No, za to su najmanje krivi oni koji će podnijeti najveći teret krize – riječki sportaši i osiromašeni riječki klubovi.