Međunarodno natjecanje

Rijeka će organizirati Europsko juniorsko prvenstvo u umjetničkom plivanju, očekuje se 250 natjecatelja

Katarina Blažević

Dorotea Pešić Bukovac, Marko Filipović, Margareta Puškarić i Sanja Pavić/Foto M. LEVAK

Dorotea Pešić Bukovac, Marko Filipović, Margareta Puškarić i Sanja Pavić/Foto M. LEVAK

Volio bih da mogu pozvati sve Riječanke i Riječane na ovo natjecanje, no to ne mogu učiniti jer će se sve održati u epidemiološkom balonu - izjavio je gradonačelnik Marko FilipovićRIJEKA Grad Rijeka i Bazeni Kantrida ugostit će ove godine još jedno veliko juniorsko natjecanje, od 9. do 12. rujna održat će se 1. Europsko prvenstvo za juniore u umjetničkom plivanju, kao i Comen Cup, odnosno mediteranski kup u umjetničkom plivanju. Ovo je druga europska juniorska smotra ove godine na Bazenima, nakon što su u lipnju već bili domaćin mladim skakačima u vodu. Stoga su jučer na Kantridi potpisani ugovori o domaćinstvu i organizaciji između Grada Rijeke, Riječkog sportskog saveza, Hrvatskog saveza umjetničkog plivanja i kluba Primorje AM. Upravo je predsjednica riječkog kluba Sanja Pavić naglasila kako su dobili veliku čast i drugi put nakon pet godina ugostiti ovo natjecanje.


– Bez podrške Grada Rijeke i odličnih uvjeta na Bazenima bilo bi puno teže postizati vrhunske sportske rezultate – rekla je predsjednica Primorja AM Sanja Pavić, dodavši kako će natjecanje na Kantridi okupiti preko 250 mladih natjecatelja i natjecateljica.


Ovoga puta veliko će natjecanje ipak proći bez gledatelja te u tzv. epidemiološkom balonu, ali prema riječima gradonačelnika Rijeke Marka Filipovića, možda dođe i do promjene.
– Volio bih da mogu pozvati sve Riječanke i Riječane na ovo natjecanje, no to ne mogu učiniti jer će se sve održati u epidemiološkom balonu.


Možda mjere do tada “olabave” pa bi i gledatelji mogli doći uz COVID-potvrde. Ali ovo nije ni prvo ni zadnje natjecanje koje ćemo organizirati na Bazenima – rekao je Filipović.


– Organizacija ovih natjecanja velika je čast i za Hrvatski savez umjetničkog plivanja – kazala je predsjednica Margareta Puškarić, dok je predsjednica RSS-a Dorotea Pešić Bukovac dodala kako su sportaši prepoznali dobre uvjete na Bazenima Kantrida zbog čega će se baš ondje održati još jedno veliko natjecanje u vodenim sportovima.