EP u streljaštvu

Riječki strijelci nastupaju na IDPA EP-u u praktičnom streljaštvu, Dragan Vuković imat će dvostruku ulogu u Italiji

Katarina Blažević

Danijel Krnjatić, Jurica Prpić, Ernest Koran, Radovan Štih i Igor Jezidžić

Danijel Krnjatić, Jurica Prpić, Ernest Koran, Radovan Štih i Igor Jezidžić

Ne mogu reći da idem skroz spreman, ali nadam se postolju i borit ću se, ne samo za obranu titule viceprvaka, već za onu prvaka - rekao je Danijel Krnjatić



RIJEKA  Sedmorica strijelaca riječkog kluba za praktično streljaštvo Reful danas će se u talijanskoj Sermoneti boriti za nova odličja na IDPA Europskom prvenstvu. Na natjecanje, koje će ove godine okupiti preko 600 strijelaca iz cijelog svijeta, riječka je ekipa otputovala jučer, a već danas će se od jutra naći na poligonu, dok će jedan član Refula i suditi. Dragan Vuković imat će dvostruku ulogu u Italiji, onu suca i natjecatelja, dok će još nastupiti Danijel Krnjatić, Jurica Prpić, Radovan Štih, Igor Jezidžić, Ernest Koran i Bojan Karaklajić.


– Velika nam je čast i priznanje za naš klub što je Dragan Vuković jedan od glavnih sudaca. Pokrit ćemo dosta divizija, tu su puška pištoljskog kalibra, pištolji kalibra 45 i 9, revolver te pištolj kompakt. Pripremali smo se za Europsko prvenstvo tako što smo išli na nekoliko natjecanja zadnjih mjeseci. Ja sam, nažalost, na trima natjecanjima samo trenirao jer su pripreme ipak bile prioritet s obzirom na to da je streljana na Drenovi još uvijek zatvorena – kaže aktualni europski viceprvak Danijel Krnjatić.


Riječanin se i ove godine nada najboljim rezultatima, iako ga je u zadnje vrijeme pomalo usporila ozljeda.




– Hendikepirani smo zbog nemogućnosti treniranja, a osim velike volje i želje, malo sam i ozlijedio tetivu na prošlom natjecanju. Ne mogu reći da idem skroz spreman, ali nadam se postolju i borit ću se, ne samo za obranu titule viceprvaka, već za onu prvaka. I kod ostatka ekipe ima entuzijazma, svi želimo raširiti zastavu na postolju – kaže Krnjatić.