Privremeno rješenje

Riječki sportaš od četvrtka se vraćaju u dvorane, ali ne školske već – gradske

Ivana Vaupotić

vakako treba naglasiti da je ovo vrlo privremeno rješenje koje smo donijeli da mladi sportaši ne bi ostali na ulici - Zdravko Ivanković, pročelnik Odjela za sport i tehničku kulturu Grada Rijekerekao je



RIJEKA Dvije tisuće mladih riječkih sportaša koji su posljednji trening u nekoj od školskih dvorana osnivač kojih je Grad Rijeka odradili 13. ožujka, kada je uslijed pandemije koronavirusa stavljen ključ u bravu svih sportskih objekata, od četvrtka će opet trenirati u dvorani. Doduše, ne u svojoj domicilnoj, već u jednoj od gradskih sportskih dvorana koje će biti njihov privremen dom dok čekaju odluku Ministarstva znanosti i obrazovanja o otvaranju školskih dvorana za izvanškolske korisnike. Odlučeno je to na sastanku predstavnika Odjela za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke, Riječkog sportskog saveza i Rijeka sporta.


– Svakako treba naglasiti da je ovo vrlo privremeno rješenje koje smo donijeli da mladi sportaši ne bi ostali na ulici, već da im se omogući da opet normalno treniraju. Uz nadljudske napore djelatnika Rijeka sporta pronašli smo termine za njih u nekoj od gradskih dvorana, vodeći pritom računa o našim prvoligašima čije termine nismo dirali, što znači da oni nastavljaju raditi prema svom starom rasporedu – rekao je Zdravko Ivanković, pročelnik Odjela za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke, koji čekajući odluku Ministarstva znanosti i obrazovanja o otvaranju školskih dvorana za izvanškolske korisnike, nije gubio vrijeme, već je sa svojim suradnicima i Riječkim sportskim savezom radio na donošenju pravilnika o korištenju školskih dvorana s ciljem sprječavanja eventualne zaraze koronavirusom.


– Pravilnik je gotov, a on je bio prvi preduvjet koji smo morali zadovoljiti da bismo mogli spremni dočekati odluku resornog ministarstva. On sadrži epidemiološke mjere koje se moraju poštivati tijekom korištenja dvorana, naputak o tome tko radi raspored korištenja dvorane, tko vrši evidenciju prisutnih osoba, koje ekipe će i u kojem obimu trenirati. Ponavljam, odluka o treniranju u gradskim dvoranama može biti samo privremena, gradske dvorane nikako ne mogu zamijeniti školske dvorane i biti trajno rješenje – dodao je Ivanković.