Superliga odbojkaša

Riječki odbojkaši dočekuju lidera Superlige: “Trebamo samo pokazati ono što radimo na treninzima”

Ivan Volarić

Maurizio Banko/Foto Arhiva NL

Maurizio Banko/Foto Arhiva NL

Meni je uvijek bilo draže igrati utakmice protiv kvalitetnijih suparnika, jači suparnik izvlači više truda - kaže Maurizio Banko, libero na »privremenom radu« na poziciji pucača-primača



RIJEKA Odbojkaši Rijeke danas od 17 sati na Trsatu igraju još jednu utakmicu izvjesnog ishoda u drugom dijelu sezone. Na parket Dvorane mladosti dolazi vodeća momčad Superlige – Mursa. Mlada riječka momčad teško može pomrsiti račune favoriziranom gostu, no možda su baš ovakve utakmice prilika da se rasterećeno iskaže potencijal kojega nedvojbeno ima u redovima ekipe trenera Velimira Liverića.


– Mursa je favorit, uostalom jedini su dobili Mladost u prvenstvu, ali ne moramo se zbog toga prestrašiti. U svaku utakmicu treba ući maksimalno i pokušati ostaviti što bolji dojam. Sve ove utakmice služe da bi mladi igrači stekli iskustva, a mi stariji smo tu da im pomognemo. Ipak sve ovo za koju godinu ostaje na njima. Meni je uvijek bilo draže igrati utakmice protiv kvalitetnijih suparnika, jači suparnik izvlači više truda. Vjerujem da ćemo takvo razmišljanje uspjeti prenijeti i na mlađe suigrače. Dolazi nam i bivši suigrač Davor Bogdanović, vjerujem da je to dodatni poticaj da što bolje odigramo. Nemamo imperativa, jednostavno trebamo ono što radimo na treninzima pokazati i na utakmici – govori Rovinjanin Maurizio Banko, jedan od iskusnijih igrača u riječkom sastavu.


Riječani dočekuju Mursu sa četiri uzastopna poraza na kontu…




– Da li nas ti porazi frustriraju? Pomlađivanje u momčadi trebalo se dogoditi prije ili kasnije. Sigurno da kada uđeš u seriju poraza, trebaš biti čvršći u glavi i pritom svjestan svojih mogućnosti. Dobro je da nema rezultatskih imperativa, niti mi za nekim trčimo, niti netko trči za nama – nastavlja dugogodišnji libero riječke momčadi, koji je ove zime morao uskočiti na poziciju primača-pucača.


Dukić i Vojak su otišli u Mladost, ostali smo krhki na toj poziciji na kojoj ne igram već godinama. Najbolje se snalazim na poziciji libera, ali situacija je takva da sam drugdje potrebniji i uopće nije sporno da sam bio spreman uskočiti tamo gdje sam potreban. Kristian Smiljanić je odličan libero, stalno se šalimo da sada imamo dva libera u terenu pa barem prijem uspijemo održavati. I sve ostalo će vjerujem doći na svoje – poručio je student i donedavno asistent na Pomorskom fakultetu u Rijeci (nedostaje mu još dva ispita do diplomskog na smjeru Tehnologija i organizacija prometa), kojemu je ovo sedma godina u Rijeci i šesta sezona u redovima MOK Rijeka.