Sandro Dukić

Riječki odbojkaši dobili pojačanje u hrvatskom reprezentativcu: “Nema imperativa, ali cilj je pobjeđivati”

Ivan Volarić

Sandro Dukić/Foto PIXSELL

Sandro Dukić/Foto PIXSELL

Dogovorili smo se da u slučaju pronalaska nekog inozemnog angažmana mogu otići. Za sada sam ovdje, na raspolaganju ekipi - govori 28-godišnji Dukić, koji bi mogao biti važan oslonac



RIJEKA Pomlađena ekipa odbojkaša Rijeke tijekom predstojeće superligaške sezone trebala bi imati važan oslonac u točno 200 centimetara visokom Opatijcu Sandru Dukiću, privremenom povratniku u riječke redove nakon četverogodišnjeg boravka u redovima Mladosti. Srednjak reprezentativnog formata, kojega trener Velimir Liverić namjerava koristiti na poziciji primača-pucača, dogovorio je ostanak na Trsatu dok mu ne »uleti« neka inozemna ponuda. U prijevodu, može otići u svakom trenutku, a prirodno je da se u riječkim redovima nadaju da će taj trenutak doći što kasnije jer svaki iskusni i kvalitetni pojedinac će im nadolazeće sezone biti od velike pomoći.


– Dogovorili smo se da u slučaju pronalaska nekog inozemnog angažmana mogu otići. Za sada sam ovdje, na raspolaganju ekipi – govori 28-godišnji Dukić, kojemu je, kao i mnogim odbojkašima, koronavirus poremetio mnoge planove oko nastavka karijere.


Mladost i reprezentacija


– Klubovi dosta ovise o privatnim sponzorima, a privatni sponzori u ovoj situaciji teško klubovima daju novac. Sve je to povezano i predstavlja dosta veliki problem za klubove, odnosno za igrače.




Dukić je u četiri godine, koliko ga nije bilo na Trsatu, preko Mladosti stigao do reprezentacije Hrvatske.


– Mladost je prije svega daleko najjači klub na ovim prostorima. Mogu reći samo riječi hvale o Mladosti. Uostalom, na temelju igara u njihovom dresu stigao sam do reprezentacije, stekao sam i iskustvo igranja međunarodnih utakmica u MEVZI, CEV Kupu, Challenge kupu


Doduše, s Mladosti se zbog prekinute sezone nije oprostio s titulom prvaka, ali je ipak sezonu završio na pobjedničkom postolju i s osvojenim naslovom državnih prvaka u dresu KOP Opatije.


– I to je ipak nešto…


Klinci


Riječki odbojkaški trenutak je takav da su se u klubu odlučili zahvaliti nekolicini stranaca i na jedino što preostaje kada nema previše novca – promociju mladih igrača iz vlastite škole.


– To su sve klinci, uz nas par starijih i iskusnijih igrača. Samo kroz naporan rad mogu napredovati, gledajući i učeći od starijih igrača.


Pretpostavka je da nema rezultatskih imperativa. Kada imaš tako mladu ekipu, onda je obično glavni cilj izvući sezonu sa što manje stresova.


– Nema rezultatskih imperativa, ali svima je želja da se pobjeđuju utakmice i da se ostvari što bolji dojam i rezultati u prvenstvu – poručio je Dukić.


Inače, prošloga vikenda se nije održao tradicionalni odbojkaški turnir Trofej Rijeka. Razlog je vrlo jednostavne prirode, u klubu nisu uspjeli pronaći trećega sudionika turnira (Sisak je odbio, Rovinj nije počeo s treninzima, Medicinar se rasformirao…) pa se umjesto toga odigrala trening utakmicu protiv Varaždina na Trsatu.