EP u boksu

Riječki boksač Petar Cetinić protiv Mađara Istvana Gersznyja otvara svoj nastup na EP-u u boksu

Portal Novi list

Petar Cetinić/Foto PIXSELL

Petar Cetinić/Foto PIXSELL

Drugi riječki boksač Matteo Komadina je slobodan u šesnaestini finala



EREVAN Hrvatski reprezentativci saznali su imena protivnika na Europskom prvenstvu za seniore u armenskom Erevanu koje se održava do 31. svibnja. Poludirigirani ždrijeb (osam postavljenih nositelja po kategorijama) nije išao na ruku hrvatskim boksačima, jer je među nositelje uvršten samo olimpijac Luka Plantić u poluteškoj kategoriji do 81 kg.


U kategoriji od 63,5 kg Matteo Komadina (Rijeka) slobodan je u šesnaestini finala, a u osmini finala u četvrtak borit će se protiv Španjolca Adriana Creusa Thiama.


Drugi član Rijeke Petar Cetinić (do 71 kg) starta danas u šesnaestini finala protiv Mađara Istvana Gerszenyja. Eventualna pobjeda Cetinića u osmini finala vodi na prvog favorita, Ukrajinca Jurija Zakhariejeva.




Marko Zeljko (do 63,5 kg) u osmini finala u četvrtak će boksati protiv sedmog nositelja Škota Tylera Jollyja. U kategoriji do 80 kg Luka Plantić postavljen je kao četvrti nositelj i u osmini finala čeka pobjednika meča između Gruzijca Gutsaeva i Finca Nystedta. Damir Plantić (do 86 kg) u osmini finala starta protiv drugog nositelja Vladimira Mirončikova, Rusa koji nastupa za Srbiju. Borba je zakazana za srijedu.


– Došli smo pobjeđivati, a na Europskom prvenstvu nema slabih protivnika, svi su na vrhunskoj razini. Matteo Komadina imat će težak zadatak protiv kvalitetnog Španjolca, školovanog tehničara, višeg od sebe, kojem će morati nametnuti svoj stil. Marko Zeljko boksa protiv iskusnog Škota, a kad je Zeljko u pravom izdanju, onda može pobijediti svakoga. Petar Cetinić je spreman, ima šansu protiv Mađara i voljeli bismo da izbori meč protiv senzacionalnog Zakhariejeva. Luka Plantić je naš adut i nadamo se najboljem i borbama za medalje. Damir Plantić morat će biti u najboljem mogućem izdanju protiv Rusa Mirončikova, ali sigurno nisu ni u srpskom taboru presretni što njihov glavni favorit mora u prvoj borbi protiv na kvalitetnog boksača kao što je Damir Plantić – ocjena je hrvatskog izbornika Kristijana Hodaka.