Milićević&Bajrić

Riječki boćari ciljaju na jednu od medalja na Meditaranskim igrama u Oranu: “Konkurencija je jaka…”

Valentina Prokić

Marino Milićević i Carrolina Bajrić

Marino Milićević i Carrolina Bajrić

Cilj je kao i uvijek medalja, ali idem oprezno - rekao je Marino Milićević



RIJEKA  Danas u alžirskom Oranu počinju natjecanja na Mediteranskim igrama na kojima će nastupiti 105 hrvatskih sportaša koji će se nadmetati u 17 sportova. Među njima su i predstavnici Primorsko-goranske županije, boćari Marino Milićević i Carrolina Bajrić, karatist Boran Berak te odbojkašice Natalia Tomić i Astrid Popić.


Boćarski reprezentativci Marino Milićević i Pero Ćubela (Biston) te Carrolina Bajrić (Čavle-Škola boćanja) i Ria Vojković (Labin) predvođen izbornicima Vjekoslavom Matetićem i Deanom Klarićem nastupit u dvije discipline. Pero Ćubela brani zlato u preciznom izbijanju osvojeno na posljednjim Igrama održanima 2018. godine u španjolskoj Tarragoni, dok će se Marino Milićević, boćar iz Gornjeg Kraja, natjecati u brzinskom izbijanju.


Medalja cilj


– Spremao sam se protekla dva mjeseca najbolje što mogu, ali očekivanja i najave su uvijek dvosjekli mač. Imam ja svoje želje, ali ne želim ih iznositi javno pa da na kraju od toga ne bude ništa. Cilj je kao i uvijek medalja, ali idem oprezno – rekao je Marino Milićević, jedan od najboljih hrvatskih boćara.




Konkurencija je jaka, Francuz Alexandre Chirat, Talijan Stefano Pegoraro, koji je i rekorder Igara, zatim Slovenac Martin Zdauc…


– Forma je odlična i nadam se najboljem, ali idem utrku po utrku pa što bude. Konkurencija je uvijek ista, jaka, ali gledam i razmišljam samo o sebi i kako odraditi natjecanje najbolje što mogu. Drugi me ne zanimaju – poručio je odlučno Marino Milićević koji nosi nadimak Kralj joga.


Carrolina Bajrić, boćarica Čavle-Škole boćanja, reprezentativka je dulje vrijeme, ali u Alžiru će prvi put u karijeri u hrvatskom dresu nastupiti u preciznom izbijanju, dok će Ria Vojković braniti nacionalne boje u brzinskom izbijanju.


Dobre pripreme


– Pripremala sam se dugo i dobro. Za mene je ovo velik izazov, budući da ću prvi put nastupiti u ovoj disciplini za reprezentaciju. Treninzi su bili dobri, voljela bih da te pogotke prenesem na natjecanje u Oranu, ali to je disciplina koja je tako lijepa i prekrasna za igrati, ali je istovremeno i malo nezahvalna jer nikad ne znaš kako će sve ispasti. U preciznom izbijanju milimetri dijele dobar od lošega pogotka. Ne znam što očekivati sama od sebe jer ta disciplina zahtijeva jako puno koncentracije i mirnoće, a ja ne znam kako ću reagirati jer je to moj prvi susret s tom igrom u reprezentaciji – rekla je Carrolina Bajrić.


U preciznom izbijanju odlučuje puno faktora, podloga i okolina, dobar ili loš dan, malo sreće…


– Svi sportaši imaju ciljeve, ja bih voljela ući u polufinale, ali neću previše očekivati jer si ne želim postavljati visoke ljestvice za prvi put. Sreće u toj igri treba čak i više nego znanja i koliko god je vježbaš, ne možeš se posve spremiti. U brzinskom izbijanju znaš otprilike svoje mogućnosti i broj pogodaka, ali u preciznom nikad ne znaš kako će se rasplesti. Tereni će biti isti za sve, tako da nema isprika, ali bit ću donekle zadovoljna ako ostvarim rezultate s treninga. Medalja bi, istina, bila velika motivacija za dalje jer me krajem kolovoza čeka nastup na Europskom prvenstvu, a dobar rezultat u Oranu donio bi mi i dodatno samopouzdanje – poručila je Carrolina Bajrić.