Konačno u treningu

Riječki atletičari vraćaju se treninzima na legendarnom stadionu nakon 61 dana pauze

Ana Tibljaš/Foto Arhiva NL

Ana Tibljaš/Foto Arhiva NL

Riječki će sportaši od ponedjeljka na raspolaganju imati i Dvoranu mladosti, SRC Belveder, pomoćno igralište na Kantridi i bazen na Kantridi



RIJEKA Atletičari Kvarnera i Liburnije danas mogu početi trenirati na stadionu Kantrida nakon 61 dana pauze uslijed pandemije koronavirusa. Na raspolaganju imaju termine od 12 do 20 sati, a trenirat će u grupama do 40 ljudi. Po dolasku na stadion dočekat će ih djelatnik Rijeka sporta, gradske tvrtke koja upravlja riječkim sportskim objektima, koji će u skladu s preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo voditi evidenciju svih osoba prisutnih na treningu u svakom od termina koji su im dodijeljeni.


– Atletičari Kvarnera i Liburnije prvi su od riječkih klubova Rijeka sportu dostavili popise sportaša koji će trenirati u za to predviđenim terminima. Svaki popis treba sadržavati ime i prezime, kao i broj telefona svake osobe koja će u određenom trenutku biti na stadionu – rekao je Zdravko Ivanković, pročelnik Odjela za sport i tehničku kulturu Rijeke. – Rijeka sport je u intenzivnoj korespodenciji s klubovima, zahtjevi za povratak na trening polako stižu, slažu se termini, a nakon toga čekaju popisi sportaša od strane klubova.


Osim stadiona Kantrida, na kojem već četiri dana trenira prva momčad nogometaša Orijenta, riječki će sportaši od ponedjeljka na raspolaganju imati i Dvoranu mladosti, SRC Belveder, pomoćno igralište na Kantridi i bazen na Kantridi.




– Situacija se stalno mijenja, osim atletičara javili su se karatisti, veslači, nogometaši… U Dvorani mladosti trenirat će odbojkaški klubovi, također u grupama do maksimalno 40 ljudi, iako su dvorane svojom kvadraturom velike pa bi prema preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo u jednom terminu u njima moglo trenirati do 70 ljudi. No, nema potrebe za time. Sigurni smo da će trenirati početi i velik broj plivača, a bazen ćemo otvoriti i za građanstvo, no još uvijek ne znamo pod kojim uvjetima jer čekamo preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.


Zeleno svjetlo Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske za povratak treninzima dobili su sportaši svih uzrasnih kategorija, pa se s obzirom na brojnost članstva u pojedinim klubovima postavlja pitanje hoće li s obzirom na preporuku Hrvatskog javoda za javno zdravstvo o trenažnom procesu u grupi do 40 osoba, biti dovoljno termina za sve zainteresirane klubove.


– Sva borilišta su spremna, a dvorane ćemo aktivirati ovisno o broju klubova koji se prijave za treninge. Ako bude prijava za Atletsku dvoranu, stavit ćemo i nju u funkciju. Moramo biti racionalni s novcem građana, sigurno neće svi klubovi, niti sve kategorije opet početi trenirati. Ono što već sada mogu reći jest da nećemo skidati balon na bazenu Kantrida jer za to nema potrebe budući da plivači mogu trenirati u zatvorenom bazenu – zaključio je Zdravko Ivanković.