Superliga odbojkašica

Riječke odbojkašice u posljednjem kolu dočekuju “prijateljice” iz Pule: “Idemo na pobjedu kao i u svakoj utakmici”

Katarina Blažević

Ana Viktoria Trcol, Lorena Smojver i Lana Francetić/Foto M. LEVAK

Ana Viktoria Trcol, Lorena Smojver i Lana Francetić/Foto M. LEVAK

Krenule smo u sezonu pobjedom i nadam se da ćemo je na isti način i završiti - rekla je Lana Francetić



RIJEKA   Odbojkašice Rijeke CO u večerašnjem će se susretu protiv Velog vrha (19.30 sati) oprostiti od sezone i pred domaćom publikom na Trsatu proslaviti ostvarenje jedinog zacrtanog cilja – ostanka u Superligi. Riječanke su prošloga vikenda, unatoč porazu 1:3 kod Mladosti, matematički osigurale ostanak.


– Ispunile smo cilj i jako smo sretne zbog toga, ali generalno smo svi zadovoljni cijelom sezonom. Bilo je jako puno tijesnih utakmica s dobrim protivnicama, koje su i iskusnije i kvalitetnije. Bilo je oscilacija, ali to je i normalno za mladu ekipu. Osvrnula bih se ipak na dvije utakmice s Mladosti jer smo jedina ekipa koja im je uzela dva seta u sezoni, jedan u Kupu i jedan u Superligi – kaže 15-godišnja Lana Francetić, koja igra na poziciji primača-pucača.


Velom Vrhu večerašnja će utakmica biti od velike važnosti. Puljanke još uvijek mogu preskočiti pretposljednja Brda i osigurati doigravanje za ostanak u ligi.




– Kod njih igraju i neke naše bivše igračice, tako da će to na neki način biti i prijateljska borba, ali idemo na pobjedu u svakoj utakmici. Tako nas je i trener odgojio. Krenule smo u sezonu pobjedom i nadam se da ćemo je na isti način i završiti – kaže Francetić.