Freediving World Cup

Riječanka Sanda Delija postala svjetska rekorderka i jedna od rijetkih žena u povijesti koja je zaronila dublje od 100 metara

Portal Novi list

Sanda Delija

Sanda Delija

Želim dalje pomicati svoje granice i spremna sam na sve prepreke i teškoće koje to nužno nosi sa sobom - rekla je Sanda Delija



RIJEKA  Riječanka Sanda Delija, osvajačica svjetske bronce u ronjenju na dah, novopečena je svjetska rekorderka u disciplini FIM. U Sharm el Sheiku, gdje je nastupila na Freediving World Cupu, za svjetski rekord bilo joj je dovoljan zaron na 98 metara dubine u trajanju od tri minute i 58 sekundi. Svjetski rekord srušila je nakon priprema na kojima je dosegla čarobnu granicu od 100 metara dubine, zaronivši 101 metar, za što je bilo potrebno oko četiri minute. Koliko je ovo velik uspjeh govori činjenica da je manje od deset žena u povijesti zaronilo dublje od 100 metara.


Ovo je svakako veliki poticaj za nastavak sezone u kojem će zajedno s Petrom Klovarom i Vitomirom Maričićem nastupiti na dva svjetska prvenstva i braniti titulu najuspješnije reprezentacije s prošle svjetske smotre.


– Prije točno pet godina postigla sam svoj prvi državni rekord, a sada i prvi svjetski rekord. U tih pet godina uložena je sva moja energija i vrijeme da bi mi se san ostvario. Ovo je početak jednog novog poglavlja gdje će motivacija biti snovi, želja i vizija. Želim dalje pomicati svoje granice i spremna sam na sve prepreke i teškoće koje to nužno nosi sa sobom – rekla je Sanda Delija.