PROKOCKANA PREDNOST 

Riječanima gorak šabački eliksir, vaterpolisti Primorja EB poraženi u Euro kupu

Igor Duvnjak

Tin Brubnjak / Foto Mateo Levak

Tin Brubnjak / Foto Mateo Levak

Riječani su imali vodstvo od 6:4 te 8:4, a onda potonuli protiv domaćina koji je s čak 5:0 dobio posljednju četvrtinu



Utakmica prvoga kola skupine C LEN Euro kupa: Šabac Elixir – Primorje Erste bank 10:8 (2:3, 2:3, 1:2, 5:0). Suci: Bodruamis (Grčka) i Petronilli (Italija).


ŠABAC ELIXIR: Živojinović, Maras, Toholj 2, Repanović, Koptsev, Krug 1, Barać, Stanić, Mačić 1, Dragović 1, Stojanović 4, Korać 1, Gavrilović.


PRIMORJE ERSTE BANK: M. I. Čubranić, L. Babić, Tomić, Tončinić, Brubnjak 3, Brguljan 3, N. Čubranić 1, K. Babić, Burburan, Te Riele 1, Crippa, Paparić, Jurić.




Gorak eliksir popili su vaterpolisti Primorja EB u posljednjoj četvrtini na startu skupine C LEN Euro kupa protiv Šabac Eliksira koji je slavio 10:8 u duelu u kojem su Riječani imali vodstvo od 6:4 te 8:4, a onda potonuli s domaćinom koji je s čak 5:0 dobio posljednju četvrtinu.


Vaterpolisti Primorja Erste bank uspješnije su započeli europski duel sa svojim šabačkim domaćinima, kao da su kapetan Tin Brubnjak i prijatelji uspješnije počeli roniti za eliksirom, za prvim kontinentalnim bodovima u svojoj premijeri.


Ispada da su do »poluvremena« gostujući Primorjaši kretali u valovima koji su ciklički preplavljivali obranu domaćih igrača.


Riječki vihor


Viđena su tako dva »Blitz Kriega« aduta gostujućeg trenera Igora Hinića kojima su ostvarivane obećavajuće prednosti s kvalitetnim domaćim konkurentima, crnogorskim reprezentativcem Mačićem i suigračima iz momčadi proslavljenog stratega Šapčana Emila Nikolića.


Bilo je tako na samom početku utakmice, kada je u samo nekoliko početnih minuta riječka momčad izborila dva zaveslaja prednosti.


Našavši se u nikad ugodnoj poziciji lova za rezultatskim zaostakom, domaće su »kapice« ipak uspjele adekvatno reagirati, toliko da su s dva pogotka izjednačili rezultat.


Domaća obrana nije ni sanjala što će je snaći u drugom činu predstave kada je mogla samo konstatirati štetu pred ubojitim napadima riječkih gostiju, bio je to riječki vihor u prvim minutama nastavka i golovi su samo stizali jedan za drugim.


Serija se protegla na čak četiri uzastopna pogotka te su Primorjaši izgradili obećavajuću razliku u igri u kojoj je i njihova obrana čekajući drugi odmor nalazila konstantno prave odgovore na sve domaće prijetnje.


Međutim, ta dugotrajna šabačka suša nije mogla vječno potrajati, u završnim minutama četvrtine u dva su navrata domaći igrači pronašli prava rješenja i time uspjeli prepoloviti uistinu veliku razliku u korist Primorja EB.


Završnica


S takvim se omjerom snaga krenulo u treći dio igre u kojem su minute sve brže prolazile dok je Šabac Elixir očajnički tražio priliku da se sasvim primakne suparnicima, a riječki gosti su pak na svaki način nastojali održati ta dva bitna zaveslaja razmaka.


Tako je taj »Rat i mir« potrajao do posljednje dvije minute kada je Primorje EB deblokiralo rezultat. Nije to bilo sve od gostiju koji su uskoro lansirali novi torpedo, ovoga puta iz peterca.


Prvo su se uspjeli obraniti s igračem manje, a onda je sjevnula njihova munjevita »kontra« u kojoj su domaćini načinili prekršaj.


Za razliku od nekoliko prošlih utakmica, Primorjaši su realizirali peterac za vodstvo od četiri gola prednosti (8:4). Tek 45 sekundi prije posljednjeg odmora, Šabac Elixir, koji je djelovao kao grogirani boksač, uspio je konačno matirati Maura Ivana Čubranića.


Nije to bilo sve, početkom posljednje četvrtine suparnik kojem je gorjelo pod nogama uspio je postići još tri gola, munjevitom serijom od čak 4:0 izjednačio je rezultat (8:8) i skroz otvorio diskusiju oko pobjednika uoči posljednjih šest minuta.


Domaći su golovima iz daljine produžili seriju na čak 6:0, drugim golom u isteku napada odlučili su pobjednika, uoči posljednjih tridesetak sekundi odmakli su na 10:8.


Jug AO – Pro Recco 7:14


Vaterpolisti Jug Adriatic osiguranja nisu uspjeli zaprijetiti aktualnom prvaku Europe, talijanski Pro Recco slavio je u Dubrovniku 14:7 (3:3, 4:1, 3:1, 4:2) u susretu 2. kola skupine B Lige prvaka.


Jug AO je dobro odigrao prvu četvrtinu nakon koje je rezultat bio 3:3, kao i početak druge dionice. No, tada je Pro Recco, sastav koji vodi proslavljeni hrvatski reprezentativac Sandro Sukno, pojačao gas i poveo na kraju druge četvrtine 7:4.


Nakon toga Jug AO se više nije mogao približiti Talijanima koji su mirno priveli susret kraju i upisali drugu pobjedu u skupini. Kod Dubrovčana tri pogotka je postigao Hannes Daube, a po jedan Mozara, Burić, Grgurević i Žuvela. Kod Pro Recca prvi je strijelac bio Aaron Younger s tri gola, dok su po dva dali Zalanki, Presciutti, Fondelli i Hallock.


U drugom susretu drugog kola ove skupine Olympiakos je u gostima nadjačao Dinamo Tbilisi 19:6.


Na ljestvici vodi Pro Recco sa šest bodova, Olympiakos ima pet bodova, Jug AO jedan bod, dok je na dnu Dinamo Tbilisi bez bodova.