Giro d'Italia

Richardu Carapazu 14. etapa i ukupno vodstvo na Giru

HinaCOURMAYEUR Ekvadorac Richard Carapaz (Movistar) pobjednik je 14. etape ovogodišnjeg izdanja biciklističke utrke »Giro d’Italia« vožene od Saint-Vincenta do Courmayeura u dužini od 131 kilometra, a tom je pobjedom ujedno i preuzeo vodstvo u ukupnom redoslijedu.


Carapaz se izdvojio iz glavne skupine favorita otprilike kilometar prije vrha najtežeg uspona dana na Colle San Carlo te je do tog brdskog cilja stvorio tek 10-ak sekundi prednosti, no u preostalih 25km koji su većinom bili nizbrdica profitirao je od oklijevanja najvećih kandidata za ukupnu pobjedu Slovenca Primoža Rogliča (Jumbo-Visma) i Talijana Vincenza Nibalija (Bahrain) pa je njegova prednost rasla iz kilometra u kilometar te je osigurao drugu etapnu pobjedu na ovogodišnjem »Giru«.


Na kraju je Carapaz ostvario 1:32 minute bolje vrijeme od drugog Britanca Simona Yatesa (Mitchelton-Scott), odnosno 1:54 minute ispred glavne skupine koju je predvodio Nibali.U ukupnom redoslijedu Carapaz sada ima sedam sekundi prednosti ispred drugog Rogliča, odnosno 1:47 minuta ispred trećeg Nibalija.

Utrka traje do sljedeće nedjelje.