PH u boćanju

Ria Vojković pobjednica PH u boćanju u bližanju i izbijanju u krug, te u brzinskom izbijanju

Valentina Prokić

Oba natjecanja održana su u dvorani Slavko Stanić u Kastvu u organizaciji Boćarskog saveza PGŽ-a i BK Kastav



 
KASTAV  Boćarica Labina Ria Vojković pobjednica je prvenstva Hrvatske za boćarice u bližanju i izbijanju u krug te u brzinskom izbijanju. Vojković je u finalu bližanja i izbijanja u krug pobijedila Nikol Marelju-Bošnjak (Čavle-Škola boćanja) s 24:20. Treća u konkurenciji 11 boćarica pripalo je Nives Jelovici (Labin), koja je u dvoboju za treće mjesto nadigrala Renatu Abram (Kastav) s 22:12.


U finalu brzinskog izbijanja Vojković je slavila tek nakon dodatnog raspucavanja od dvije i pol minute. Finalna serija u kojoj su trčale Vojković i Ema Maršanić (Čavle-Škola boćanja) završila je izjednačenim rezultatom 32/40:32/44. No, u dodatnom raspucavanju Vojković je bila uspješnija s 18/22 pogodaka, dok je Maršanić pogodila 14/23. Treće mjesto u konkurenciji 11 boćarica pripalo je Dori Fućak (Čavle-Škola boćanja), koja je pogodila 31/42. Nives Jelovica (Labin) završila je četvrta s rezultatom 23/35.


Pehare i priznanja najboljima u krugovima podijelila je Katja Luketić, glavna tajnica Zajednice sportova PGŽ-a, dok je u brzinskom izbijanju priznanja uručio izbornik ženske reprezentacije i trener Čavle-Škole boćanja Dean Klarić.




Oba natjecanja održana su u dvorani Slavko Stanić u Kastvu u organizaciji Boćarskog saveza PGŽ-a i BK Kastav, a pod voditeljskom palicom Sandra Abrama.