Lijepi uspjeh

Ria Vojković osvojila srebrnu medalju u brzinskom izbijanju na Svjetskim igrama

Valentina Prokić

Ria Vojković

Ria Vojković

Boćarica Labina u finalu je poražena od Francuskinje Ophelije Armanet



RIJEKA Ria Vojković, boćarica Labina i hrvatska reprezentativka, osvojila je srebrnu medalju u brzinskom izbijanju na Svjetskim igrama neolimpijskih sportova što se održavaju u američkom Birminghamu (Alabama). Vojković je u konkurenciji šest boćarica u polufinale ušla s trećim rezultatom iz dvije serije. U prvoj je pogodila 25/40, a u drugoj 29/41. To joj je donijelo polufinalnu borbu s Talijankom Gaiaom Gamba od koje je bila uspješnija pogodivši 32/41, dok je Gamba pogodila 24/42. U finalu Vojković je pucala brzinsko protiv Francuskinje Ophelie Armanet i izgubila 34/43:29/40. Ovo je drugo srebrno odličje koje je Ria Vojković osvojila, prvo je bilo mediteransko srebro iz Alžira.


– Drugo srebro u dva tjedna. Stvarno sam prezadovoljna i to je ogroman uspjeh za mene, ali i za hrvatsko žensko boćanje, dva srebra na tako velikim natjecanjima. Malo nedostaje do zlata, ali uopće ne žalim jer sam presretna što sam uopće ušla u oba finala. Ima vremena – rekla je Ria Vojković nakon novog vrijednog srebra.


Izbornik hrvatske ženske reprezentacije Dean Klarić nije krio zadovoljstvo novim velikim rezultatom svoje izabranice.




– Ria je zlatna cura hrvatskog ženskog boćanja. Zadovoljan sam s njenim nastupima, a uz još malo dodatnog rada bit će i sjajnijih odličja – komentirao je Klarić.