NHL liga

Rangersi u gradskom derbiju svladali Islanderse, na MetLife stadionu bilo je 80 tisuća gledatelja

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

U posljednjoj utakmici večeri prvaci iz 2022. Colorado Avalanche su na svom ledu svladali Arizona Coyotese sa 4-3 nanijevši im tako 10. uzastopni poraz



NEW YORK Spektakularnu utakmicu pred gotovo 80.000 gledatelja na MetLife stadionu u East Rutherfordu odigrale su dvije njujorške NHL momčadi, a Rangersi su u konačnici svladali “domaće” Islanderse sa 6-5 u produžetku.


Islandersi su bolje otvorili dvoboj te početkom druge trećine poveli sa 4-1. No, s dva gola u situacijama s igračem više u posljednjih 4:08 minuta trećeg dijela Rangersi su uspjeli poravnati na 5-5, da bi im trebalo samo 10 sekundi u produžetku za pobjednički pogodak kojega je postigao Artemi Panarin.


Rangersi su se ovom pobjedom učvrstili na prvom mjestu skupine Metropolitan sa 75 bodova, šest više od drugih Carolina Hurricanesa, dok za vodećim sastavom Istočne konferencije Florida Panthersima sada zaostaju samo bod. Islandersi su, pak, peti u Metropolitanu, odnosno 10. na Istoku sa 58 bodova, četiri manje od Detroit Red Wingsa koji trenutačno drže posljednje mjesto koje vodi u doigravanje.




Svečano je bilo u Pittsburghu gdje su Penguinsi odali počast jednom od svojih najvećih igrača u povijesti, Čehu Jaromiru Jagru podigavši pod krov dvorane njegov dres s brojem 68. No, na ledu gostujući Los Angeles Kingsi nisu bili raspoloženi za darivanje te su slavili sa 2-1. Pittsburgh je poveo golom svog kapetana Sidneya Crosbyja u prvoj trećini, ali je Adrian Kempe s dva gola u posljednjih 6:11 minuta dvoboja režirao preokret.


Kingsi su sedmi na Zapadu sa 64 boda, dok su Pensi tek 12. sastav Istoka sa 55 bodova.


U posljednjoj utakmici večeri prvaci iz 2022. Colorado Avalanche su na svom ledu svladali Arizona Coyotese sa 4-3 nanijevši im tako 10. uzastopni poraz.


Colorado sa 72 boda drži drugo mjesto u skupini Central, odnosno treće na Zapadu, dok je Arizona sa 50 bodova sedma u Centralu, odnosno 13. na Zapadu.