Dobre vijesti

Rafa Nadal trebao bi se vratiti na terene na turniru u Madridu: “Ako se ništa ne zakomplicira…”

Hina

Rafa Nadal/Foto REUTERS

Rafa Nadal/Foto REUTERS

U središtu pozornosti Nadala je Roland Garros gdje bi potencijalnom pobjedom pobjegao Rogeru Federeru i Novaku Đokoviću na dva Grand Slam naslova razlike



MADRID Povratak tenisu Španjolca Rafaela Nadala trebao bi se dogoditi na zemljanom ATP turniru u Madridu koji će se održati od 1. do 8. svibnja.


Početkom ovog tjedna Nadal se vratio treninzima nakon što je imao stanku od mjesec dana zbog ozljede rebara koja mu se dogodila tijekom finalnog meča u Indian Wellsu. Tada je upisao jedini poraz ove 2022. godine od Taylora Fritza.


Sve ostale mečeve je dobio pa je tako i ukupno slavio na Australian Openu čime je došao do rekordne 21. titule na Grand Slam turnirima.




„Rafa mi je rekao kako namjerava nastupiti na turniru u Madridu“, izjavio je Toni Nadal koji je kroz dugi niz godina bio prvi trener Rafaela Nadala.


„Rekao mi je to u kontekstu ako sve bude dobro prolazilo na treninzima i ako se ništa ne zakomplicira u nastavku njegovog povratka tenisu. Bit će sjajno opet ga vidjeti na terenu“, dodao je Toni Nadal.


Dakako, u središtu pozornosti Nadala je Roland Garros gdje bi potencijalnom pobjedom pobjegao Rogeru Federeru i Novaku Đokoviću na dva Grand Slam naslova razlike. Švicarac i Srbin za sada imaju po dvadeset naslova na najvećim turnirima.